
‘Halk için çalışıyor, halk için üretiyoruz’
Her gün binlerce Eskişehirlinin evine giren Halk Ekmek, günün ilk ışıklarıyla birlikte hijyenik bir ortamda el değmeden üretilmeye başlanıyor.
2002 yılında Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in sosyal hizmet projelerinden biri olarak hizmete başlayan ve geçtiğimiz 17 yılda ilginin daha da arttığı ekmekler, kent geneline yayılmış 49 büfe aracılığı ile Eskişehirlilere ulaşıyor.
Gıda mühendislerinin kontrolünde üretilen, gramajı tam, sağlıklı Halk Ekmek, özellikle çocuklar ile hamileler başta olmak üzere tüm vatandaşların dengeli ve sağlıklı beslenmesine büyük katkı sağlıyor.
Beyaz ekmek, tam buğday ekmeği, kepekli ekmek ve roll ekmek çeşitleriyle Eskişehir’in dört bir yanında bulunan 49 büfede satışı gerçekleşen Halk Ekmek, Ramazan ayında da pide olarak vatandaşların sofrasında yerini alıyor.
Halk Ekmek yetkilileri “Pazar günleri hariç haftanın 6 günü vatandaşlarımız için on binlerce ekmek üretiyoruz. Amacımız ticari faaliyetten öte temel tüketim maddesi olan ekmeği ekonomik, sağlıklı ve güvenilir bir şekilde halkımıza ulaştırmak” diyerek Eskişehirlilerin hem Halk Ekmek’i, hem Halk Süt’ü hem de Halk Yumurta’yı gönül rahatlığıyla tüketebileceklerini ifade ettiler.
YURT HABER