İduğ'un Kampüs Bornova hedefi tam gaz!

İduğ'un Kampüs Bornova hedefi tam gaz!

Bornova Belediyesi “Kampüs Bornova” hedefiyle,Türk Telekom’dan kiralanan 3 katlı binanın yenileme çalışmaları tamamlandı ve ilgili birimler buraya taşındı.

Bornova Belediyesi “Kampüs Bornova” hedefiyle, Büyükpark’taki ana hizmet binasının hemen yanında Türk Telekom’dan kiraladığı üç katlı binayı yeniledi. Özellikle vatandaşların yoğun şekilde geldiği birimler, iş ve işlemlerin daha hızlı yürütülmesi amacıyla modern biçimde dizayn edilen ve toplam kullanım alanı 1.034 metrekare olan bu binaya taşındı.

STK Yerleşkesi açılışa hazır

Bornova Belediyesi Sivil Toplum Merkezi Yerleşkesi olarak hizmete sunacağı Altındağ Atatürk Kültür Merkezindeki yenileme çalışmalarını da tamamladı. Açılışı için gün sayılan Merkez, amacına uygun hale getirildi. Yapılan düzenlemelerle ilçede faaliyet gösteren 700’e yakın sivil toplum kuruluşu (STK) dernek merkezi olarak yerleşkeyi gösterebilecek, ortak sekretarya ve iletişim hatlarını kullanabilecek, toplantı ve çalışmalarını ortak alanlarda yapabilecek.

Kurumları yaklaştıracak proje 

Hükumet Konağı karşısında 2. Sokak’ta (B) bloğuna sahip olduğu binanın daha önce dershane olarak kullanılan (A) bloğunu da satın alan Bornova Belediyesi, 9 katlı binanın projesini de hazırladı. Toplam 4.950 metrekarelik alana sahip iki blok yapısal olarak güçlendirilip yenilerek hizmet vermeye devam edecek. Yapılacak düzenlemenin ardından (B) Bloğun ilk 6 katı İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün kullanımına sunulacak. 7. 8 ve 9. katlarda Bornova Belediyesi’nin müdürlükleri yer alacak. Satın alınan (A) Bloğun son 3 katı BELGEM’e tahis edilecek. Kalan 6 katta ise mevcut dershane ve banka şubesi faaliyetlerine devam edecek.              

Daha etkin hızlı ve etkin hizmet                       

Hem çalışanların, hem de vatandaşların işlerini ve işlemlerini daha hızlı gerçekleştirebilmek adına dağınık olan birimleri bir araya getirmeyi amaçladıklarını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Ana hizmet binamızın yanında Türk Telekom’dan kiraladığımız binadaki tadilat çalışmalarını tamamladık. Birimleri dağınık yerlerde olan müdürlüklerimizin bir kısmını buraya taşıdık. Hükümet Konağı karşısında bir bloğuna sahip olduğumuz bina ve satın aldığımız yan bloğu ile ilgili plan ve projemizi de hazırladık. Her iki bloktaki tadilat ve güçlendirme çalışmalarını en kısa sürede bitirmeyi amaçlıyoruz. Yaptığımız planlama sayesinde BELGEM’de eğitim desteği verdiğimiz öğrenci sayısını arttırırken, kurumlar arasındaki yakınlaşmayı da sağlayacağız.  500 bin nüfuslu Bornova’da İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün daha iyi bir yerde hizmet verebilmesi için merkezde Belediye ve Kaymakamlık ile iç içe olması çok önemli. Bu binalara satın aldığımız eski banka şubesi binası da eklendiğinde bütün birimlerimiz ve ilçenin en önemli kurumları birbirine yaklaşmış olacak. Böylece işlem hızı ve Bornova’daki sinerji  artacak” diye konuştu.    

Yıllarca görev aldığı STK’ların en büyük sorunlardan birinin bina ve toplantı salonu ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Başkan İduğ, “STK Yerleşkesi’ne dönüştürdüğümüz Kültür Merkezimizde tüm dünyada gelişen bir çalışma yöntemi olan ve ‘Co-working spece’ denilen ortak çalışma alanlarıyla masrafsız, etkin ve yenilikçi bir alan oluşturduk. Burada profesyonel sekretarya kadrosuyla sürekli ulaşılabilen bir yapı oluşturmanın yanısıra derneklerimizin etkin bir iletişim kurmalarını ve işbirliği yapmalarını sağlayacağız” dedi.