İzmir Büyükşehir de 'Trol hesap' atışması istifa getirdi!

İzmir Büyükşehir de 'Trol hesap' atışması istifa getirdi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in resmi Twitter hesabından yapılan paylaşım ortalığı karıştırdı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Strateji Geliştirme ve Koordinasyon Yetkilisi Kerem Ziya Yangöz Twitter'dan Soyer'in kuşları beslediği videoyu "Her sabah belediyeye gelirken durup kuşları beslediğini biliyor muydunuz?" notuyla Tunç Soyer'i de etiketleyerek paylaştı. Yaklaşık 40 saniyelik videoda Tunç Soyer'in Konak Meydanı'nda kuşları beslediği görüntüler yer alıyor.

Aynı paylaşım Başkan Soyer'in on binlerce takipçisinin olduğu resmi hesabından "Sadece insanların değil İzmir'deki bütün canlıların başkanı @tuncsoyer başkanımız" notuyla alıntı yapılarak paylaşıldı.

Paylaşım kısa süre sonra yayından kaldırılırken AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ sosyal medayadan durumu sert sözlerle eleştirdi.

AKP'li Dağ paylaşımında, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı troll hesabından atacağı tweeti kendi hesabından attı. Tek çalışma alanları PR ve algı diyorduk ama onu da beceremediler. Siz hizmet edin ve çalışın,  İzmirliler sizi över zaten. Bu sayede trol hesaplarla da uğraşmak zorunda kalmazsınız #BütünTrollerinBaşkanı @tuncsoyer" ifadelerini kullandı.

İzmir Büyükşehir de 'Trol hesap' atışması istifa getirdi!

SOYER:O PERSONEL İSTİFA ETTİ

Dağ'ın iddiaları sonrası açıklama yapan Başkan Soyer, kişisel medya hesabını kullanmakla sorumlu kişinin istifasını verdiğini duyurdu.

Başkan Soyer, "Tunç Soyer veya İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bir tek sahte hesabı yoktur.  Trol ordusu besleyenlerin bunu anlamasını beklemediğimden, açıklamayı kamuoyuna saygım gereği yapıyorum. Kişisel sosyal medya hesabıma mesajları girmekle sorumlu bir personel, kendi hesabından attığını düşünerek bir paylaşımda bulunmuştur. Hatasını fark edip sorumluluğu gereği istifasını vermiştir." ifadelerini kullandı.

İL BAŞKANI DENİZ YÜCEL'DEN TEPKİ


CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de sosyal medya hesabından açıklama yaparak AKP'li Hamza Dağ'ı hedef aldı.

Yücel açıklamasında "Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Tunç Soyer'in sosyal medya hesaplarını yöneten bir kişi tarafından kendi hesabı yerine sehven başkanımızın hesabından yapılan ve kısa sürede silinen bir paylaşım, başka konuşacak konu yokmuş gibi dolaşıma sokuldu. Trol dediğiniz sistem, partinize ait bir yöntem olup, ne partimizin ne de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımızın trolle de algı yönetimiyle de işi olmaz. Kendinize trol koronuzla birlikte gülecek malzeme arayacağınıza, ekonomide ülkeyi getirdiğiniz ağlanacak duruma bakın! Pandemi döneminde işsiz ve aşsız kalan, faturalarını ödeyemeyen yurttaşlarımızın dertlerine, bu zor günlerinde derman olmaya çalışın. Zira Tunç Soyer tam da bunu yapıyor!" dedi.

Yurt Gazetesi - İzmir