İzmir Büyükşehir ile esnaf protokol imzalayacak

İzmir Büyükşehir ile esnaf protokol imzalayacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Büfeciler ve Kantinciler Esnaf Odası arasında imzalanacak protokol kapsamında kentin farklı yerlerine kurulacak büfelerden elde edilen gelirle engelli birey ve kadınların istihdamına katkıda bulunulurken hareket kısıtlı engellilerin kullanımına sunulmak üzere akülü tekerlekli sandalyeler alınacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Büfeciler ve Kantinciler Esnaf Odası engelli ve kadınların ihtiyaçlarını karşılamak için yeni bir proje geliştirdi. İki kurum arasında mutabakata varılırken kentin farklı yerlerine kurulacak büfelerden elde edilen gelirlerden engelli bireylere akülü tekerlekli sandalye temin edilecek. Ayrıca kadınların istihdamına katkıda bulunacak.

İlk etapta bu iş için Halkapınar Metro’nun çıkışı pilot bölge olarak belirlendi. Büyükşehir, sırasıyla dört adet büfenin konulması teklifini kabul etti. Proje büyürse ve gelişirse kentin geneline yayılarak büfelerin sayısı arttırılacak.

Protokolün tüm hazırlıklarının tamamlandığını belirten İzmir Büfeciler ve Kantinciler Esnaf Odası Başkanı Selahattin Arslan duyarlılığı ve esnafla işbirliği çalışması nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e teşekkür etti.

Egedesonsöz’e projenin ayrıntılarını anlatan Arslan, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin daha önce kent genelinde yeşil alanlara ve kıyı bölgelere koyduğu Grand Plaza Şirketi’nin işlettiği kırmızı renkli araba görünümlü büfeler vardı. Onların yeri, konumu belliydi. Hazır malzemeler ve basit ürünler satıyorlardı. Biz ise ziyaretimizde sayın başkana kent genelinde esnafın işini bozmayacak ama ihtiyaçları karşılayacak bir projeyi teklif etti. Başkan da kabul edince biz bir çalışma yaptık. Halkapınar’da ilk aşamasını oluşturduk. Metronun çıkışında bir alanda vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayacağı bir büfe ortak proje dahilinde çalışacak. Sonrasında bunu yaymayı düşünüyoruz. Bu büfelerin kurulumu bir sosyal projedir. Biz protokole, ESHOT şoförlerinin indirimli yararlanması, şehit yakınları ve gazilerimize indirimler, dezavantajlı grupların istihdamı gibi olanaklara da açık olduğumuzu işledik. Bu büfelerde engelli vatandaşlarımızın da çalışabileceğini söyledik. Sayın başkan kabul etti ve çok memnun kaldığını söyledi. Biz, oda olarak esnafımızın işini baltalayacak ya da azaltacak değil kente değer katacak bir uygulamayı hayata geçiriyoruz” dedi.

Başkan Arslan ayrıca, Meles Deltası, Karşıyaka Sahili, Bostanlı, İnciraltı gibi insan sirkülasyonunun fazla olduğu fakat yerleşim yerlerine uzak bölgelere kurulacak büfelerin de hem istihdama hem de bölgenin kontrolüne fayda sağlayacağını dile getirdi.