İzmir'e efsane başkanın heykeli dikiliyor

İzmir'e efsane başkanın heykeli dikiliyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, merhum Başkan Ahmet Piriştina için heykel yarışması yapma kararı aldı. Kentin çeşitli noktalarına yerleştirilen billboardlarda ‘Ahmet Piriştina Heykeli Yarışması’nın tanıtımı yapıldı.

Kentte ‘Efsane Başkan’ olarak anılan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin eski Başkanı Ahmet Piriştina’nın heykeli yapılacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi şehrin çeşitli noktalarına yerleştirdiği billboardlarla duyuruyu yaparken ayrıca bir yarışma düzenlendiği de belirtildi.

Yarışma için son başvuru tarihinin 30 Aralık 2020 olduğu aktarıldı. Başvuru ve şartname detayları için ilerleyen günlerde bilgilendirme yapılacağı ifade edildi.

PİRİŞTİNA KİMDİR?

8 Nisan 1952 yılında Buca’da doğan Ahmet Piriştina, Demokratik Sol Parti (DSP) adayı olarak girdiği 1999 yerel seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. 2003 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) geçen Piriştina 2004’teki yerel seçimlerde ipi göğüsleyerek ikinci dönemine başladı. Ancak Piriştina 15 Haziran 2004 tarihinde, görevdeyken yaşamını yitirdi.