İzmir’de Buca Cezaevi boşaltıldı

İzmir’de Buca Cezaevi boşaltıldı

Egedesonsöz’ün haberine göre 1959 yılında inşa edilen ve 20 yıldır kaldırılması için mücadele edilen Buca Cezaevi, nihayet boşaltıldı.

Egedesonsöz’ün haberine göre 1959 yılında inşa edilen ve 20 yıldır kaldırılması için mücadele edilen Buca Cezaevi, nihayet boşaltıldı. 30 Ekim'de yaşanan deprem felaketinde cezaevinde az da olsa hasar meydana geldiği, depreme dayanıksız olduğu çeşitli testlerle kayıt altına alınmış olması nedeniyle mahkumlar, depremin hemen ertesi günü başka şehirlere nakledildi. Mahkumların başta Afyonkarahisar Cezaevi olmak üzere çeşitli yerlere sevk edildiği, binanın tamamen boşaltıldığı, yıkım işlemine yakın bir zamanda başlayacağı öğrenildi.

DAĞ: ADALET BAKANI, PROJENİN DETAYLARINI ANLATACAK

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, AKP İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ve AKP İzmir Milletvekili, Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ın yakından ilgilendiği Buca Cezaevi'nin kaldırılması konusunda önemli bir gelişme yaşandı. Hamza Dağ, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün yakında İzmir'e gelerek, binanın yıkımıyla boşalacak araziye uygulanacak proje hakkında bilgiler vereceğini bildirdi. Dağ, "Buca Cezaevi zaten kaldırılacaktı. Bu konuda çok büyük adımlar attık. Deprem, cezaevinin kaldırılması işlemini hızlandıran bir vesile oldu. Bina depreme dayanıksızdı. Zorunluluktan boşaltılamıyordu. Bu depremden sonra mahkumları başka yerlere nakletmek şart oldu. Mahkumların hepsi başka cezaevlerine nakledildi" dedi.