İzmit Belediyesi'nden  torpille işe alım iddialarına, basın açıklaması

İzmit Belediyesi'nden torpille işe alım iddialarına, basın açıklaması

İzmit Belediyesi, bazı basın kuruluşları tarafından ortaya sürülen torpille işe alım iddialarına, basın açıklaması ile yanıt verdi.

 İddiaların tamamen asılsız olduğunun vurgulandığu açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Sevgili İzmitliler, İzmit Belediyesi olarak, kendi bünyemizde alın teri ve emeğiyle çalışacağı personellerini liyakat ve ehliyetle almaya özen göstermekte, bunu da yaptığımız sınav ve mülakatlarla ortaya koymaktayız. Çeşitli basın kuruluşlarında yer alan bazı personellerin torpille işe girdiği gibi mesnetsiz iddialar kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. 

Gerek yazılı gerekse mülakat sınavları için öncelikle bağımsız bir kurul oluşturmaktayız. Bu kurulda görev yapacak kişiler üniversitenin ilgili bölüm başkanlıklarından hocalar, oda ve ilgili derneklerin başkanlarından oluşmaktadır. İş başvurusu yapanlardan sınava girmeye hak kazananlara sorulan sorular bu bağımsız kurul tarafından hazırlanmakta ve belediye başkanımız dahil hiç kimse bu soruları önceden asla görememektedir. Ve yazılı sınavlarda bağımsız kurullar tarafından temsilciler hazır bulunmakta ve yine sınav kağıtlarını bu bağımsız kurul değerlendirip not vermektedir. Sınavlarda 60 ve üzeri not alan kişiler mülakata çağrılmaktadır. Mülakat da yine kurul tarafından gerçekleştirilmekte ve mesleki bilgiler, davranış, iletişim bilgileri, İngilizce bilgisi ve alan/uygulama bilgileri, alanında uzman kurul üyeleri tarafından değerlendirilmekte ve tamamen objektif şekilde notlar verilmektedir.

İzmit Belediyesi olarak gerçekleştirdiğimiz her yazılı sınav ve sözlü mülakat sınavı kayıt altına alınmakta ve arşivlenmektedir. En ufak bir şüpheye yer vermeden Belediyemizde görev yapacak çalışma arkadaşlarını belirlemekteyiz. 

Yine belirli basın yayın kuruluşlarında yer alan ve bizlerin asla kabul edilemeyecek şekilde işe alındığı iddia edilen arkadaşımız oldukça yakışıksız şekilde hedef gösterilmiştir. Oysa hedef gösterilen çalışma arkadaşımız, İzmit Ziraat Mühendisleri Odası ve KOÜ Arslanbey Meslek Yüksek Okulu Ziraat Bölümü gibi bağımsız kurulların hazırladığı mesleki alan sorularına layıkıyla cevap vermiş, kişisel özellikleri dahi analiz edilmiş ve yukarıda bahsedilen tüm zorlu aşamalardan başarıyla geçmiş, aldığı puanla üçüncü olarak İzmit Belediyesi tarafından işe girişi yapılmıştır. Bu zorlu sınav sürecinden geçerek başarılı olan ve en yüksek notları alarak ilk üçe giren üç arkadaşımız aramıza katılmıştır. Tüm sınav kayıtları görüntülü şekilde arşivimizde bulunmaktadır. Görüntüleri istenildiği taktirde gönül rahatlığı ile kamuoyu ile paylaşabilecek kadar da kendimize güveniyoruz. Kaldı ki her istihdam ettiğimiz kişiyi öncelikle 6 aylık deneme sürecinden geçiriyoruz. Teknik ve uzmanlık gerektiren alanlarda çalışacak kişiler bu kadar zorlu sınavlara rağmen bir de alanda 6 aylık denemeye tabi tutulmaktadır. Eğer deneme süresi içinde başarı gösterirlerse 6 ayın sonunda tekrar değerlendirmeye alınacaklardır. Çünkü alanında uzman, yetenekli çalışma arkadaşları ile İzmit için en iyi projeleri gerçekleştirmek istiyoruz.

İzmit Belediyesi olarak bünyesinde çalışan personellerin hangi partiden olduğu herhangi bir önem taşımamaktadır. Zira, herhangi bir siyasi görüşe sahip, her liyakat sahibi personel İzmit Belediyesinde çalışmakta ve İzmit için alın teri dökmektedir. Bundan sonra da teknik personel alımlarında aynı yöntem izlenecek ve akıllarda en ufak bir soru işaretine yer bırakılmayacaktır. 

Bizler emeğin ve alın terinin önemini çok iyi biliyor, tüm adımlarımızı liyakat ve ehliyet açısından değerlendirerek atıyoruz. 

Bundan sonra da tüm adımlarımızı liyakat duvarlarını yıkmadan, toplumsal etik değerlerine zarar vermeden atmaya devam edeceğimizin tüm değerli kamuoyu tarafından bilinmesini istiyoruz."