Maslak 1453  unutulmaz 4 güne imza attı

Maslak 1453 unutulmaz 4 güne imza attı

Sarıyer Belediyesi’nin girişimci kadınlara destek olmak için başlattığı mikrokredi, 6 yılda yaklaşık bin 500 kadına umut oldu.

Sarıyer Belediyesi tarafından, evde atıl kalan kadın gücünün ev ekonomisine katkı sağlaması amacıyla hayata geçirdikleri Mikrokredi desteğini alan kadınlar, Ağaoğlu Şirketler Grubu katkılarıyla gerçekleşen “Sonbahar Kermesi”nde buluştular.

 Girişimci markaların halkla buluştuğu etkinlik Maslak 1453’te unutulmaz 4 güne imza attı.

 Aldıkları krediyle kendi işinin patronu olan kadınlar hem hayata tutunuyor hem de gelir elde ediyor. Özel günlerde düzenlenen kermeslerde ürünlerini tüketiciyle buluşturan kadınlar, bu kez de sonbahar için bir araya geldiler.

Takıdan dekorasyona, kozmetikten gıdaya birçok alanda ürünleri bulunan stantlara ilgi yoğundu.

Meme Kanseri Bilinçlendirme ayı kapsamında ziyaretçilere bilinçlendirme mesajlı yaka iğneleri dağıtıldı.

Hedef; kadının kendi yaşamına sahip çıkması

Sarıyer Belediyesi Mikrokredi Şubesi Sorumlusu Asuman Kurt Karataş, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in, yaratılan “Mikrokredi Fırsatı” ile kadınların kendi işlerine ve yaşamlarına sahip çıkmaları hedefiyle bugüne kadar bin kadının girişimcilik fonu aldığını ifade etti.

Proje hakkında bilgi veren Karataş, “Prof. Dr. Muhammed Yunus tarafından başlatılan ve 2004 yılında Türkiye’de uygulanma izni alınan proje 2012 yılında hayata geçti. Kadınlar evde otururken, bir yandan çocuğuna, yaşlısına, hastasına bakarken bir yandan da üretebiliyorlar. Mikrokredi desteği vermekle kalmıyoruz, özel günlerde ürettiklerini tüketiciyle buluşturmalarını sağlıyoruz" dedi.