Muğla'da değişim rüzgarı! O isim Büyükşehir'e adaylığını açıklıyor

Muğla'da değişim rüzgarı! O isim Büyükşehir'e adaylığını açıklıyor

Muğla’da değişim rüzgarları eserken Muğla gündemine flaş bir isim bomba gibi düştü.

Türkiye, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlere kilitlendi. Partilerde aday adaylığı başvuruları başladı. CHP'de 21 Kasım itibarıyla adaylık başvurularını almaya başladı. Muğla'da değişim rüzgarları eserken Ege'nin gözbebeği kentte flaş bir isim gündeme bomba gibi düştü. 

Oral Karakaya, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığına hazırlanıyor.

Muğla’nın öz evladı olarak bilinen Ula Karaböğürtlenli Karakaya, geçen seçimde de aday adayı olmuş ancak son anda aday olacakken bu durum gerçekleşmemiştir. İddialara göre; önceki dönemin Genel Başkanı, Karakaya’nın Tekirdağ’daki görevini bırakması istenmiş ve bu istemin nedeni de Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Karakaya'yı görmek istemesiydi.

Hatta tepkilerin sonucundaysa Ula Belediyesi seçimi kaybedilmiş ve seçimin kaybedilmesinin nedeni olarak Karakaya’nın aday gösterilmemesi işaret edilmişti. 
 
ORAL KARAKAYA KİMDİR? 
 
Oral Karakaya, donanımlı bir devlet adamı, kariyeri başarılarla dolu bir bürokrattır. Amerika’da çeşitli eğitimler almıştır. Yenilikçi, çağı yakalayan bir yapısı vardır.  
 
Muğla için çeşitli hali hazırda, projeleri bulunmaktadır. 
 
Virginia Commonwealth Üniversitesi-Acil Durum Yönetimi, Terörizm Bütçe-Finans, Medya, Uluslararası ilişkiler ve Uluslararası Politik Ekonomi New York Metropol Yönetimi üzerine çalışmaları vardır. Bu çalışmaların sonucunda çıkarılan sonuç: Türkiye’de Belediyeciliğin baştan aşağı değişmesidir.
 
Kuzey İrlanda ve İRA terörü üzerine çalışma yapmıştır. Amme İdaresi Enstitüsü tarafından araştırma yapmak üzere Çin Halk Cumhuriyeti’ne gönderilerek, Çin’de ‘‘Personel Reformu’’ konusunu incelemesi gerçekleştirmiştir. 
  
Türkiye’de Yoksulluk Yönetimi, Memur Dokunulmazlığı, Kamuda Taşeron Personel İstihdam Politikası, Yönetim-Siyaset İlişkisi, Merkez-Yerel İlişkisi ve Mülki İdarenin Dönüşümü, Türkiye’de Yerel Yönetimlerin Yerelliği ve benzeri konular üzerine çeşitli çalışmaları da mevcuttur. Yakın tarihte de ‘‘Büyükşehir Belediyeciliğinin Bilançosu’’ adlı kitabını yazmıştır. 
  
Karakaya, Ankara Üniversitesi- Siyasal Bilgiler Fakültesi (Lisans), Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü-Kamu Yönetimi (Yüksek Lisans), Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü- Siyaset Bilim ve Kamu Yönetimi Bölümü (Ana Bilim Dalı Doktora) eğitimini tamamlamıştır. 
 
Kaymakamlık, Mülkiye Müfettişliği, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevini yapmış, Mülkiye Baş Müfettişliği görevine de halen devam etmektedir.