Muratpaşa'da genç girişimcilerin hayalleri gerçekleşiyor

Muratpaşa'da genç girişimcilerin hayalleri gerçekleşiyor

Antalya’da, Muratpaşa Belediyesi’nin yenilik, buluş ve girişim destekleme merkezi ASSİM İnovasyon, kapılarını öğrencilere açıyor.

Muratpaşa Belediyesi, ASSİM İnovasyon, girişimci ve girişimci adaylarına elektronik devreler, sensörler, üç boyutlu yazıcılarla tasarımlar yapıp bunların ürüne dönüştürülmesi için sunduğu imkanlardan artık lise ve üniversite öğrencileri de yararlanabilecek.

Muratpaşa Belediyesi’nin Doğuyaka Mahallesi’nde bulunan Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezleri (ASSİM), yenilikçi fikirleriyle hayatı kolaylaştıran girişimci ve girişimci adaylarına yönelik hizmetleriyle şimdi kapılarını lise ve üniversite öğrencilere açıyor. 

umit-uysal.jpg

ASSİM İnovasyon’un Teknoloji Merkezi, öğrencilere, bilgisayarlar, kodlar, programlar, elektronik devreler, sensörler, üç boyutlu yazıcılar ve robotlarla tasarımlar yaparak tasarımlarının ve fikirlerinin ürüne dönüştürebileceği çalışma alanlarını sağlıyor. 420 metrekarelik alana kurulu Teknoloji Merkezi’nde ayrıca açık ofis çalışma alanı da bulunan merkezde ayrıca 20 kişilik toplantı, eğitim salonu ve metro internet bağlantısı da bulunuyor. ASSİM İnovasyon’un Prototip Atölyesi ise öğrencilere tasarladıkları ürünleri gerçeğe dönüştürme fırsatı sunuyor. Prototip Atölyesi’nde ise lazer kesim cihazı, robotik eğitim setleri, mini CNC, elektrik ve elektronik ölçüm cihazları yer alıyor.

ASSİM İnovasyon, tüm bunlarla birlikte gençlere mentörlük, danışmanlık destekleri de veriyor. Temel girişimcilik becerileri kazandırmak, yaratıcı iş modelleri çıkarmak üzere eğitim, seminer, atölye ve tecrübe paylaşımları etkinleri düzenleyen ASSİM İnovasyon, bu kapsamda Entre.Com iş birliğiyle tüm Türkiye’den lise ve üniversite öğrencileriyle çevrim içi etkinlikte bir araya geldi. Buluşmada, genç girişimci adaylarına girişimcilik ekosistemi anlatılarak, girişimcilik eğitimi verildi.

Tüm bunlarla birlikte, gelecek yıl  bahar döneminde ikincisi yapılacak olan Muratpaşa İnovasyon Günleri, lise ve üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenecek. Başvuru yapan gençlerin iş fikirleri arasından yarışmayla Muratpaşa’nın en iyi iş fikirleri belirlenerek, kazananlara ödüller verilecek.