Odun Pazarı Belediyesi'nden Cumhuriyet Bayramı resim ve öykü yarışması

Odun Pazarı Belediyesi'nden Cumhuriyet Bayramı resim ve öykü yarışması

Odunpazarı Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla öykü ve resim yarışması düzenledi. “29 Ekim Sonsuza Kadar Cumhuriyet” ve “29 Ekim Cumhuriyetin Renkleri” konulu olan ve 9-14 yaş arası çocukların katılabileceği yarışmalar için son başvuru tarihi 26 Ekim 2020 olarak açıklandı.

Odunpazarı Belediyesi, Cumhuriyetin 97’nci kuruluş yıl dönümünde öykü ve resim yarışması düzenledi.  Öykü yarışmasının teması “29 Ekim Sonsuza Kadar Cumhuriyet”, resim yarışmasının teması ise “29 Ekim Cumhuriyetin Renkleri” olarak belirlendi. Her iki yarışmaya da 9-14 yaş arasındaki çocuklar katılabiliyor. Yarışmaların son başvuru tarihi 26 Ekim Pazartesi Günü’ne kadar uzatıldı. Yarışma sonuçları ise 29 Ekim 2020’de bildirilecek. 

Öykü yarışmasına katılmak isteyen çocukların başvurularını isim-soy isim, öykü adı, telefon numarası ve e-posta adresi ile beraber Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’ne (YKSM) teslim etmesi veya [email protected] adresine mail olarak göndermesi gerekiyor. Resim yarışmasına katılmak isteyen çocukların ise başvurularını aynı kişisel bilgilerle YKSM’ye elden teslim etmesi gerekiyor. 

Her iki yarışmaya da katılımcılar sadece bir eserle katılabilecek. Katılımcıların yarışmaya katıldığı eserlerin daha önce hiçbir yarışmaya sunulmamış ve ödül almamış olması gerekiyor. Seçici kurulun yayınlamaya değer bulduğu eserler Odunpazarı Belediyesi’nin basın, yayım araçlarında kullanılabilecek.  

Yarışmada birinci seçilen öykünün yazarına bisiklet, ikinci ve üçüncü öykünün yazarına kitap ve kalem seti verilecek. Resim yarışmasında ise birinci seçilen resmin sahibi boya ve kitap kitleri ile ikinci ve üçüncü olan minik ressamlar ise pastel boya ve kitap seti ile ödüllendirilecek.