Polis, şizofren hastasını vurdu! Konya'da mahalleli ayaklandı

Konya Selçuklu'da polis tarafından tabancayla vurulan 36 yaşındaki şizofren hastası Müslüm Davulcu hayatını kaybetti. Mahalleli polisin, şizofren hastasına ateş açmasına büyük tepki gösterdi.

Konya'da şizofreni hastası olan Müslüm Davulcu, mahallede çıkan kavga üzerine bölgeye yardım için çağrılan polisler tarafından tabancayla vuruldu.

KONYA EMNİYETİ: POLİSE BIÇAK ÇEKTİ

Vücuduna beş mermi isabet eden Davulcu, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Konya Emniyet Müdürlüğü, Davulcu’nun, polise bıçak çektiği için etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

"POLİSLERE, 'VURMAYIN' DEDİM AMA DİNLEMEDİLER"

Acı olayın ardından şizofreni hastası Müslüm Davulcu'nun babası Haydar Davulcu ise "Oğlum, polislerden tuvalete saklanmıştı. Oğlumu gelip tuvaletten çıkarttılar ve beş el ateş ettiler. Ben, polislere, ‘Vurmayın, ben onu sakinleştir, size ifade verdiririm’ dedim ama dinlemediler. Çocuk içeri kaçarken olduğu yerde ateş ettiler” dedi.

"AMERİKA’YA DÖNDÜK, AMERİKA'DA POLİS SİVİLLERİ VURUYOR"

Müslüm Davulcu'nun bir başka yakını ise "Amerika’ya döndük. Amerika’da polisler sivilleri vuruyor, Türkiye’yi de bu hale getirdi bu devlet. Polise bu yetki verilmez" diye isyan etti.

38 ADET SUÇ KAYDI VAR

Konya Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada ise; Müslüm Davulcu'nun mahallede hırsızlık yaparken mahalleliler tarafından fark edildiği, kendisini durdurmak isteyen vatandaşlara bıçakla saldırdığı belirtildi. Müslüm Davulcu'nun saklandığı yerden çıkarken polise bıçak çekmesi üzerine etkisiz hale getirildiği kaydedilen açıklamada, Davulcu'nun hırsızlık, uyuşturucu ve daha birçok suçtan 38 adet suç kaydı olduğu bildirildi.