Şanlıurfa'da tekti, şiddete uğradı! Doktor rapor aldı kentte çocuk hematolojisi ve onkoloji uzmanı kalmadı

Şanlıurfa'da tekti, şiddete uğradı! Doktor rapor aldı kentte çocuk hematolojisi ve onkoloji uzmanı kalmadı

Şanlıurfa'da kentin tek çocuk hematolojisi ve onkolojisi hastalıkları uzmanı Dilek Ece, hasta yakını tarafından tehdit edilmesinin ardından psikolojisinin bozulduğunu belirterek rapor aldı.

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan kentin tek çocuk hematolojisi ve onkolojisi hastalıkları uzmanı Dilek Ece, bir hasta yakını tarafından tehdit edilince psikolojisinin bozulduğunu söyledi ve rapor aldı. 

TEHDİT VE SÖZLÜ SALDIRI

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne tedavi için getirilen çocuğun yakınları, sıra yüzünden Çocuk Hematolojisi ve Onkolojisi Hastalıkları Uzmanı Dr. Dilek Ece ile tartıştı. Yakınları, hasta çocuklarına yeteri ilgi gösterilmediği iddiasıyla, üç ay önce göreve başlayan Dr. Ece hakkında CİMER'e de şikayette bulundu. Çocuğun rutin kontrolleri sırasında da iddiaya göre, S.T. ve Y.T., birkaç kez Dr. Dilek Ece’yi tehdit etti. Sözlü saldırıya maruz kalan Dr. Dilek Ece, bunun üzerine ‘beyaz kod’ vererek hasta yakınlarından şikayetçi oldu.

10 GÜN RAPOR ALDI

Yaşanan olayın ardından Şanlıurfa'da çocuk talasemi, lösemi, hemofili, anemi ve kan hastalıkları konusunda tek uzman doktor olarak görev yapan Çocuk Hematoloji ve Onkolojisi Hastalıkları Uzmanı Dr. Dilek Ece, psikolojisinin bozulduğu gerekçesiyle 10 gün rapor aldı. 

"HEKİMLER ÜZERİNDE CİDDİ PSİKOLOJİK BASKI OLUŞTURDU"

Şanlıurfa Tabip Odası Başkanı Dr. Bulut Ezer, "Şanlıurfa çocuk sayısı yönüyle Türkiye’nin en yüksek illerinden biri. Doğum oranlarıyla genç bir nüfusun olduğu bir il. Bu bölgede birçok çocuk yan dalında, birçok çocuk uzmanı eksikliği de var. Bu konuda hem kamuda hem de üniversitede ciddi sıkıntılar yaşanıyordu. Bu tür alanlarda yaşanan böyle sağlıkta şiddet vakaları hekimler üzerinde ciddi bir psikolojik baskı oluşturdu" dedi.

HASTALAR BAŞKA İLLERE GİTMEK ZORUNDA KALACAK

Yaşanan bu olay, aynı doktorda tedavi olan bir çok çocuk hastanın mağdur olmasına neden oldu. Şanlıurfa’da aynı branşta başka doktor olmaması nedeniyle hastaların tedavilerini sürdürmek için başka illere gitmek zorunda kalacağı dile getirildi.