Sarıyer 'de Her ay 129 milyar maske

Sarıyer 'de Her ay 129 milyar maske

Sarıyer Belediyesi, vatandaşların yoğun olarak kullandığı 50 noktaya sadece maske ve eldivenlerin atılması için maske - eldiven atık kutuları koydu.

Sarıyer Belediyesi, Covid-19 salgınından korunmak için kullanılan maske ve eldivenlerin oluşturduğu çevre kirliliğine çözüm üretmek amacıyla ilçe halkının yoğun olarak kullandığı bölgelere maske - eldiven atık kutuları koydu. Ancak vatandaş bu atık kutularını amacı dışında kullanınca ortaya hoş olmayan görüntüler çıktı.


“HER AY 129 MİLYAR MASKE”

Pandemi boyunca her ay dünyada yaklaşık 129 milyar tek kullanımlık maske ve 65 milyar tek kullanımlık eldiven tüketiliyor. Kullanılıp atılan maske ve eldivenler bir yandan çevre kirliliğine yol açarken diğer yandan da halk sağlığını tehdit ediyor. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Greenpeace Akdeniz Plastik Proje Sorumlusu Nihan Temiz Ataş, yerel yönetimlere büyük görev düştüğünü dile getirerek, “Yerel yönetimlerin yapabileceği çalışmalar arasında; bilimin ışığında vatandaşları bilgilendirmek, atölyeler düzenlemek, sivil toplum kuruluşları ile iş birliğini artırarak projeler geliştirmek olabilir” dedi.

Sarıyer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü' ekipleri, her personelin günde ortalama 200-250 adet maske ve eldiven topladığına dikkat çekerek duyarlılık çağırısında bulundu. Belediye ekipleri en çok karşılaştıkları sorunlardan birinin ise kalabalık olan noktalara yerleştirilen atık kutularının amacı dışında kullanılması olduğunu belirtti. “Genelde içine çöp atıyorlar” diyen belediye personeli, bu durumun atık kutularının olması gerektiğinden daha hızlı bir şekilde dolmasına neden olduğunu ifade etti.