Selvitopu: Provakasyon olarak görüyorum

Selvitopu: Provakasyon olarak görüyorum

İzmir'de 'Çav Bella' tartışmaları devam ederken bir çıkış da Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'ndan geldi.

Can Radyo'da Birol Soylu İle 10. Köy Programının konuğu Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu oldu.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, İzmir'de camilerden çalınan 'Çav Bella' şarkı için ''Provakasyon olarak görüyorum. Herkes kendi inancını yaşamakta özgürdür. Herkesin de buna saygı göstermesi gerekmektedir.''dedi.

Yerel yönetimler olarak ilk defa böyle bir şeyle karşı karşıyayız

Pandemiyle mücadelede ilk sırada sağlık çalışanlarımız var ikinci sırada ise yerel yönetimler var'' diyen Selvitopu, ''Yerel yönetimler olarak ilk defa böyle bir şeyle karşı karşıyayız.Bu mücadelede ilk sırada sağlık çalışanlarımız var ikinci sırada ise yerel yönetimler var. Kentin temizliğinin ve hijyeninin sağlanması konusunda yerel yönetimlere çok iş düştü. Biz de ne tedbirler almamız gerekiyorsa aldık. Her ilçe kendine göre bu çalışmayı yaptılar. 30 belediyenin birlikte yaptığı çalışma ile salgının yayılmasını önlemeye çalıştık.''diye konuştu.

Karabağlar Belediyesi'nin aldığı önlemleri anlatan Selvitopu:'' Koronavirüs ile mücadeleyi iki aşamada değerlendirdik. İlki toplum sağlığına dair alınması gereken önlemler. Öncelikle Karabağlar'da pazarlar yerleri kalabalık oluyor. Yoğun ve büyük pazarlarımız var. Tedbirleri orada yoğunlaştırdık. Maske dağıtımı tezgahlar arasında mesafe gibi. Maske üretimine kendi atölyelerimizde başladık. Bunların yanında sosyal yardımlara devam ediyoruz. Bizim yıllardır vatandaşlarımıza sağladığımız sosyal destek kartımız vardı. Bu dönemde gıda yardımı ve hijyen yardımlarını da ekleyerek arttırdık.

İkinci olarak çalışanlarımızın sağlığına yönelik önlemler. Çünkü o mücadeleyi verecek kişiler çalışanlarımız. Onlar için ne gerekiyorsa -dezenfektan, maske, siperlik- ne olursa olsun kısıtlama yapmadan aldık.Kız yurdumuzun bir katını sağlık çalışanlarına tahsis ettik. Onların hastaneye ulaşımlarını sağlıyoruz.Bunun yanında Vefa destek gruplarına yardımcı oluyoruz.

Bir kriz kurulu oluşturduk. Bu önlemlerin koordineli ilerleyebilmesi için gerekli. Kaymakamlıkla, Hıfzıssıhha ile koordineli olarak çalışıyoruz. Tüm kurumlar ile uyumlu bir şekilde hareket ediyoruz. Eğer bu şekilde çalışmazsak önlemlerimiz sekteye uğrar.''dedi.

Belediye çalışmalarına devam ediyoruz

Selvitopu:''Sokağa çıkma yasağının olumlu etkisi ile kaldırım asfalt çalışmalarını rahatlıkla sürdürülüyor. Özellikle asfalt konusuna yoğunlaştık. Diğer yandan yatırımlara da devam ediyoruz. Sadece önceliklerimiz bu pandemi süreci ile değişti. Bazı projeleri durdurma şansımız yok. Aksaklığa uğratmadan devam ettiriyoruz. Bayram sonrasında daha çok yoğunlaşacağız. Sonuçta bir yılı bitirdik. Zamanı da iyi kullanmamız gerekiyor. ''ifadelerini kullandı.

Kısır çekişmelere girmek doğru değil

Topyekün bir mücadele söz konusu ifadelerini kullanan Selvitopu şöyle devam etti: ''Yardım listeleri oluşturulurken tüm siyasi partilerin listelerini değerlendirdik. Önemli olan gerçekten ihtiyaç olması. Kentte değişik kurumlar bu yardımları yapıyor. Onlarla iletişim kurarak daha fazla kişinin yararlanmasını sağladık. Burada 'sen yaptın ben yaptım' çekişmesine, A partisi B partisi çekişmesine girmek doğru değil. Topyekün bir mücadele söz konusu.''

Onlar bizim can dostumuz

Selvitopu:''Sokak hayvanlarının beslenmeleri için 5 ton civarında köpekler için ve 2 ton civarında kediler için mama aldık. Dağıtmaya devam ediyoruz. Sağlıkları ve bakımları için de gereğini yapıyoruz. Bakım evlerimiz var. Onlar bizim can dostumuz''diye konuştu.

Karabağlar'daki veriler hakkında açıklama yapan Selvitopu:'' Karabağlarda net bir sayı elde edemedik. Dolaylı olarak öğreniyoruz. Şu anda salgın kontrol altında. İlçemizde iki büyük hastanenin olmasından dolayı fazla gözüküyor ama gereken önlemleri de belediye olarak alıyoruz.''şeklinde konuştu.

Karabağlar'dan işyerlerine de destek

Pandemi sürecinde belediye şirketimizde çalışanlar için gerekli başvurularımızı yaptık. Yüzde 60'ını işsizlik fonu desteği ile ödenirken kalanını belediyemiz karşılıyor. Kapanan iş yerleri için katı atık vergileri var. Belediye olarak kapanan işyerlerinden bu vergileri almıyoruz. Bu dönem dayanışma zamanı. Elimizden geldiğince kimseyi mağdur etmiyoruz.

CAN HABER-BÜŞRA IRMAK