Süloğlu'nda Üretilen ürünler ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor

Süloğlu'nda Üretilen ürünler ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor

Edirne’nin Süloğlu ilçesinde atıl vaziyette duran alanları Süloğlu Belediyesi tarafından tarımsal üretime kazandırıldı.

Süloğlu Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran’ın projesi ile üretilen domates, biber, karpuz ve kavunlar toplanarak tek tek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

Uzun yıllardır atıl olarak duran ve hiçbir faaliyet yapılmayan yaklaşık 100 dönüm alanı uzun uğraşlar sonucu tarıma elverişli hale getiren Süloğlu Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran;” daha çok kez denenen ve ancak iyi sonuç alınamayan bu alanda 1600 adet dut, ceviz ve ıhlamur fidanı diktik. Fidanlarımızın olduğu alanın tamamına 10.000 metre damlama sulama sistemi kurarak alan içerisine domates, biber, kavun ve karpuz belediye personelimiz tarafından ekildi. Mart ve nisan aylarında ektiğimiz mahsullerimizi toplayarak tek tek poşetledik ve sosyal yardımlar kapsamında ihtiyaç sahibi ailelerimize dağıtıyoruz” dedi.

Ormankıran;”Trakya’da Bir İlki Gerçekleştiriyoruz”

Süloğlu ilçesinde ilkleri yaptıklarını belirten Ormankıran;”göreve geldiğimiz ilk gün Önce İnsan sloganıyla halkımıza hizmet etmek için yola çıktık. 6 yıldır bu düşünce ile halkımıza nasıl faydalı olabiliriz diye düşünüyor ve çalışmaya devam ediyoruz. İlçemizde imkânlarımız çok kısıtlı olsa dahi halkımıza ilkleri yaşatmaya devam ediyoruz. Hatta bugün yaptığımız bu sosyal projeyi Trakya genelinde yapan hiçbir ilçe belediyesi yok. Bu proje ile hem üretime katkı sunuyor, hem de bir nebze de olsa halkımızın bu zor günlerinde yanında oluyoruz. Belediye personelimiz yetişen sebzeleri topluyorlar ve tek tek poşetleyerek hemen ihtiyaç sahibi ailelerimize dağıtıyorlar. Bugüne kadar 300 ailemize ürünlerimizi ulaştırdık. Ulaştırmaya da devam edeceğiz. Tabi bu çalışmalarımız bir ekip işidir. Öncelikle her zaman ilçemizden desteklerini esirgemeyen Sayın Valimiz Ekrem Canalp’e ve Edirne Belediye Başkanımız Recep Gürkan’a teşekkürü borç bilirim. Yine ilçemizde halkımız için beraber çalışmalarımızı yürüttüğümüz Sayın Kaymakamımız Mehmet Faruk Kazdal’a, DSİ Bölge Müdürlüğümüze, İl Orman İşletmemize,Tarım İlçe Müdürlüğümüze ve belediye personelimize teşekkür ederim. Halkımıza faydalı olacak her proje ve hizmeti uygulamaya devam edeceğiz”dedi.