Türk Cumhuriyetleri  30. Yıl bağımsızlık sergisi Seferihisar’da açıldı

Türk Cumhuriyetleri 30. Yıl bağımsızlık sergisi Seferihisar’da açıldı

TÜRKSOY tarafından düzenlenen üye ülkelerin bağımsızlıklarının 30. yıl dönümünde Türk dünyasının en seçkin fotoğraf sanatçılarının objektiflerine yansıyan karelerden oluşan fotoğraf sergisi Seferihisar Çağan Irmak Kültür Merkezi’nde açıldı.

Seferihisar Belediyesi ve Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı'nın Türk dünyası üyeleri Türkiye Cumhuriyeti,  Azerbaycan, Kazakistan, Kırgız Cumhuriyeti, Özbekistan Cumhuriyeti, Türkmenistan şehirlerinin fotoğraflarından oluşan sergiye Seferihisar Kaymakamı Naci Aktaş, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, TÜRKSOY Genel Sekreteri Prof. Düsen Kaseinov, İzmir Büyükşehir Belediyesi Yerel Hizmetler Şube Müdürü Gürhan Özata ve Seferihisar Belediye Meclis Üyesi Ahmet Mirze katıldı. 

v2a0214.jpg

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı Genel Sekreteri Prof. Dr. Düsen Kaseinov  Türk Cumhuriyetleri’nin 30’uncu bağımsızlık yıl dönümü kutlamalarının ilk etkinliğini İzmir’in huzur dolu sakin ilçesi Seferihisar’da  Belediye Başkanı İsmail Yetişkin’in ev sahipliğinde başlatmanın teşkilatları için kıvanç kaynağı olduğunu belirtirken çok sayıda projenin hayata geçirilmesi için gayret gösterdiklerini söyledi.

 v2a0087.jpg

Türksoy genel sekreteri, sözlerine şöyle devam etti:

‘’Türksoy, üye ülkelerinden aldığı güçle halklarımız arasında kültür ve sanat etkileşiminin pekişmesine yönelik çok sayıda projenin hayata geçirilmesi için üstün gayret göstermektedir.
Bu çabalar kapsamında üye ülkelerimizin bağımsızlıklarının otuzuncu yıl dönümünde Türk dünyasının en seçkin fotoğraf sanatçılarının objektiflerine yansıyan karelerden oluşan bu sergimiz ile bağımsızlık kutlamalarını büyük bir heyecan ve coşkuyla başlatmış bulunuyoruz.
Kurucu ülkelerimizin tabiatı, tarihi ve mimari dokusu, insan manzaraları ile kültür ve sanatını içeren bu sergimizi beğeni ile izleyeceğinizi umut ederiz.
En önemli temennimiz, Türk dünyası kültür ve sanatının yaşatılmasına yönelik bu ve benzeri faaliyetlerin otuzuncu bağımsızlık yılı boyunca başta üye ülkelerimiz olmak üzere yurt içi ve yurt dışında artarak devam etmesidir.’’

v2a0184.jpg

BUGÜN ÇOK GURURLUYUM

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin Türk dünyasının değerli sanatseverlerini bu güzel etkinlikte buluşturdukları için çok gururlu olduğunun altını çizerek “Bu kıymetli eserleri bizimle buluşturan Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı Genel Sekreteri Prof.Dr. Düsen Kaseinov’a tüm Seferihisar adına çok teşekkür ediyorum. Türksoy, Türk kültürünü gelecek nesillere aktarmak ve dünyaya tanıtmak için çok büyük çaba sarf etmektedir. Bu kapsamda gerçekleşen tüm proje ve etkinliklerde TÜRKSOY’un  yanında olduğumuzu belirtmek isterim, kültür mirasımız içerisinde yer alan bu kıymetli eserlerimizi umuyorum ki tüm halkımız merakla ziyaret edeceklerdir. TÜRKSOY  ile Seferihisar arasında gelişen dostluk tüm Türk dünyasına hayırlı olsun. Seferihisar olarak TÜRKSOY’un  İzmir’de temas noktası olmak birçok alanda işbirliğimizi ve paylaşımımızı arttıracaktır. Kültür-Sanat bilgi birikimimizi karşılıklı değerlendirerek Türk dünyasına katkı sağlayacağımıza gönülden inanıyorum. Üye ülkelerin sanatçıları tarafından yaratılan eserler ile açılan sergimiz bu işbirliğinin başlangıcı olacak ve daha nice proje ve etkinliklerde buluşacağız” dedi.

v2a0014-1.jpg