Yıldırım'ın planına mitil engeli

Binali Yıldırım'a izin çıkar mı diye merak ederken nihayet ortak program netleşti. Program 16 Haziran pazar günü; bir aksilik olmazsa...

Nasıl bir aksilik olabilir değineceğiz.

Yıldırım, oylarının çalındığını söyleyerek mazbatası elinden alınan Ekrem İmamoğlu'ndan mağduriyetini çalan bir aday. Ayrıca AKP'nin İmamoğlu'nu mağdur ettiği algısının vatandaşta karşılığı olduğunu ve bunun İmamoğlu'na yarayacağını net olarak görüyor. Bu nedenle mağduriyeti İmamoğlu'na kaptırmamakta kararlı. Bunu, programın moderatörü olarak peşine düşülen isimlerden de anlıyoruz. Yıldırım, iktidar yancısı, sözcüsü, provokatörü onca gazeteci varken ne onları ne nötr denilebilecek bir ismi tercih etti. Yıldırım, "Özgüvenim tam; her yerde, her koşulda, sizin gazetecilerinizin yönetiminde karşı karşıya gelebiliriz" algısı yaratmak istedi. Eli en yüksekten açan Yıldırım, ilk isim olarak AKP cenahının zihninde pek de olumlu izler bırakmayan Uğur Dündar'ı teklif etti. Belli ki Turgay Güler gibi provokatif bir gazetecinin İmamoğlu'nun hanesine oy yazdırmasından etkilenerek aynı yolu hedefledi. Dündar, her iki konuğuna aynı soruları sorsa da Yıldırım'ın sıkışmışlık yaşadığı her yerde Dündar'ın geçmişi hatırlatılacak ve Dündar sorduğu/soramadığı her soruyla özellikle Yıldırım'ı sıkıştırmış, provoke etmiş olacaktı. Ancak hesaba katmadıkları şey Dündar'ın T. Güler gibi tecrübesiz olmaması. Tüm olumsuz algıya rağmen Dündar yılların tecrübeli gazetecisi olarak planları bozdu.

Bahçeli kızgın

İsmi açıklanan moderatör Bahçeli'yi kızdırdı. Öyle ki; Bahçeli koalisyon ortaklarının bazı adımlarını kendisinden beklenmediği şekilde yumuşak karşılamıştı. AKP'nin seçimi kazanabilmesinin Kürtlerle iletişim kurma mecburiyeti yarattığının farkında olan Bahçeli, AKP cenahından gelen "Sayın Öcalan" "dil sürçmesini" duymamayı tercih etti. Öcalan'ın avukatlarıyla görüştürülmesinde ılımlı davrandı. En son Yıldırım'ın Diyarbakır'da yaptığı Kürtçe hitaba; Kürdistan, PeKeKe, Dersim çıkışlarına bile sessiz kaldı. Ancak moderatör seçimi konusundaki önerisinin ciddiye alınmadığını gören Bahçeli, adeta "bu kadarı da fazla" dedi.

'Çözüm masasını' deviren Erdoğanvari çıkış

Şu saatten sonra moderatör değişir mi?

O program her şeye rağmen yapılır mı?

Evdeki bulgurdan olma ihtimaliyle program iptal edilir mi?

Edilmezse "Cumhur masası" devrilir mi, yaşayıp göreceğiz...

E karşımızdaki Bahçeli olunca net konuşmak da zor. Malumunuz kırmızı çizgileri solabiliyor!

Önceki ve Sonraki Yazılar