16. Çevre Kısa Film Festivali’nde ödüller pazartesi akşamı

16. Çevre Kısa Film Festivali’nde ödüller pazartesi akşamı

Türkiye’nin ilk ve tek çevre temalı kısa film etkinliği olan “ Çevre Kısa Film Festivali” ödül töreni Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, BASAD Başkanı A.İlhan Gülek ve Festival Yönetmeni Vural Çavuşoğlu’nun ev sahipliğinde 28 Mayıs-Pazartesi günü saat 19.30’da Bakırköy Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde yapılacak.

Bakırköy Belediyesi, Bakırköylü Sanatçılar Derneği(BASAD), Koç Üniversitesi Denizcilik Forumu(KUDENFOR) ve Çevre Film  işbirliğiyle  16.cısı gerçekleşen  festival kapsamında;  BASAD Üstün Asutay Sahnesi, Kayseri Erciyes Üniversitesi, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Maltepe Üniversitesi, Beykent Üniversitesi ve Koç Müzesi Fenerbahçe Vapuru’nda film gösterileri, sergiler, söyleşi ve açık oturum ile müzik dinletileri yapıldı.

Deniz temasının dolaylı ya da doğrudan ele alındığı ve en çok 20 dakikalık; kurmaca, belgesel, canlandırma ve deneysel türlerdeki  100’ü aşkın kısa film bu yıl festivalde yarışıyor.

16.  Çevre Kısa Film Festivali seçici kurulu ise  Engin Çağlar(Sinema Oyuncusu), Hilmi Nakipoğlu(Fotoğraf Sanatçısı-Eğitmen), A.İlhan Gülek(Tarihçi-Yazar), Kısmet  Deniz Polat(Denizci Sadun Boro’nun kızı), Mehmet Soyarslan(Yapımcı), Tunca Arslan(Sinema Yazarı) ve Vural Çavuşoğlu’ndan oluşuyor.

BAŞKAN KERİMOĞLU:SANATA, SANATÇIYA VE ÇEVREYE HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Festivalle ilgili bir açıklama yapan Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu şunları söyledi: “Çevre konusundaki hassasiyetimiz sanat yoluyla da gösteriyoruz. Çevre sorunlarının giderilmesinin birinci yolu bu konuya hassas büyük bir kamuoyu oluşturmaktan geçiyor. Bu festival bu amaca da hizmet ediyor. Sanata, sanatçıya ve çevreye desteğimiz artarak devam edecek. Bütün sinemaseverleri, çevre gönüllülerini  ve halkımızı ödül törenine bekliyoruz.”

PROGRAM:

19.30 BASAD TSM Korosu “Deniz Şarkıları” konseri

20.00 Açılış konuşmaları

20.15 Çevre ve sinema onur ödülleri

20.30 “Deniz” konulu kısa film yarışması ödül töreni

21.00 BASAD Plastik Sanatlar Grubu “Deniz” konulu resim sergisi açılışı