Akın Öztürk: Darbe kelimesini ilk defa Hulusi Akar'dan duydum

Akın Öztürk: Darbe kelimesini ilk defa Hulusi Akar'dan duydum

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Sincan Cezaevi Yerleşkesi içerisindeki duruşma salonunda görülen Akıncı Üssü davasının beşinci celsesi başladı.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Sincan Cezaevi Yerleşkesi içerisindeki duruşma salonunda görülen Akıncı Üssü davasının beşinci celsesi başladı. Geçen hafta çapraz sorgusu yarım kalan Akın Öztürk'ün savunmasının alınmasına devam ediliyor. 

Duruşmada, olay tarihinde Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyesi olan Akın Öztürk’ün çapraz sorgusu yapıldı. Öztürk sorguda Akıncı Üssü’ndeki fotoğrafları kabul etti. Öztürk, ama rahat tavırlar içinde olmadığını belirtti.

Darbe girişimi için "Üst akıl" ifadesini kullanan Akın Öztürk "Üst akıl kim?'' sorusunu ise "Birileri birilerini kullandı" diye yanıtladı. Öztürk, FETÖ üyesi olmadığını da savundu.

Bir mağdur müşteki avukatından gelen "darbeden ne zaman haberi olduğu" sorusunu Akın Öztürk, "Darbe girişimi kelimesini ilk defa Genelkurmay Başkanımızın yanına gittiğim zaman ondan duydum." şeklinde yanıtladı.

DİŞ TEDAVİSİNİ HIZLANDIRDI

Bir başka avukat, diş tedavisini "Önümüzdeki ay çok sık televizyona çıkabilirim." dıyerek hızlandırdığı yönünde bir ifade olduğunu hatırlatınca Öztürk, "Bana tanık, yer söyleyin. Hangi dış tabibi? Haberim yok. Ben hava kuvvetlerı revirindeki dişciye gittim, böyle bir beyanda bulunmadım." dedi.

"AKAR DA MI SİZİN HAKKINIZDA YANILDI?"

Sanık avukatlarından Şemsettin Altan, şu anda Hava Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı olan Nihat Kökmen'in, 16 Temmuz'da Akın Öztürk'ün Akıncı'dan ayrılma teşebbüslerine dair ifadesini okuyarak, "Eğer bu ifade doğruysa geceden sabaha kadar tek görgü şahidiniz olan Hulusi Akar, 'Akın'ın işini çözün' derken kamuoyu ve basın sizi nasıl bir numara ilan etti? Akar da mı sizin hakkınızda yanıldı?" sorusunu yöneltti? 

"Damadın FETÖ'cü mü?"

Öztürk, mahkemenin “Damadın FETÖ’cü mü?' sorusuna “Efendim yargılama devam ediyor. Şimdi olduğunu söylersem ‘babası onu ihbar etti’ derler” cevabını verdi.

Damadı Hakan Karakuş'un evinde bulunan "1 dolar koleksiyonu" sorulunca Akın Öztürk "Bilmiyorum" cevabını verdi.