Avcılar Belediyesi'nden bir yenilik daha: Bebeği de yıkarız

Avcılar Belediyesi'nden bir yenilik daha: Bebeği de yıkarız

“Evi temizleriz, yemeği göndeririz, aracı yollarız, bebeği de yıkarız çünkü biz büyük bir aileyiz ve Önce İnsan diyoruz” diyen Avcılar Belediyesi çalışanları, Avcılar’da yaşayan görme engelli olan Temiz Ailesine büyük destek gösterdi. Kadın ve Doktor bir Belediye Başkanıyla çalışmalarının kendilerine sağladığı ekstra enerjiden memnun oldukları gözlenen Belediye personellerin en önemli çalışma arkadaşlığını Başkan Toprak yapıyor. 

Doğuştan görme engelli olan Temiz çiftinin 10 aylık Ebrar Tuba adında bir bebeği var. Ebrar Tuba bebek, Temiz ailesi için hayata tutunma ve yaşam sevincini oluşturuyor. Avcılar Belediyesi Sosyal Destek Müdürlüğü ekipleri tarafından tespit edilen aileye birçok destek sunuluyor. Müdürlük görevlileri tarafından haftada iki defa Ebrar bebeğin öz bakımları yapılıyor.  Bunun yanında düzenli olarak ev temizliği ve Avcılar Belediyesi Ulaşım Müdürlüğü tarafından ulaşım desteği sağlanıyor. 
Avcılar Belediyesi, ihtiyaç duyulan her yerde ‘Sosyal Belediyecilik’ anlayışı ile örnek hizmetler veriyor. “Önce İnsan” sloganıyla insanı odak merkezi haline getiren anlayışla ihtiyaç sahiplerine birçok sosyal destek sağlanıyor. Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli’nin göreve gelir gelmez “Kimsesizlerin kimsesi olacağız” sözüyle Avcılar’da kimsesizlerin her türlü ihtiyaçlarına koşulup, Belediyenin tüm imkanları seferber ediliyor. 
Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, Avcılar ilçesinde bulunan hasta, yaşlı ve bakıma muhtaç olan vatandaşlara sıcak yemek, erzak, hasta bezi gibi destek hizmetlerin yanında evlerinin temizliğini yapamayacak durumda olan vatandaşlarının evlerine giderek, temizliğinin ve düzenlenmesinin yapılmasını sağlıyor. Yapılan uygulama ile temizliğini yapamayacak durumda olan vatandaşların, sağlıklı ve temiz bir ortamda yaşaması sağlanıyor.
Yaptığı hizmetlerle Avcılarlı vatandaşların sevgisini kazanan Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli konu ile ilgili olarak; “ Biz hizmet etmek için varız. Avcılar’da belediye demek aile demektir. Bizim Cumhuriyet algılamamız şudur. Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir. Avcılar halkının ihtiyaç duyduğu her yerde varız. Bu doğrultuda Avcılarlı hemşehrimiz olan doğuştan engelli Temiz çiftinin her zaman yanındayız. Çiftin dünyalar tatlısı yavrusu Ebrar Tuba’nın her türlü bakım hizmetleri Belediyemiz personelleri tarafından yapılıyor. Ayrıca ev temizliği ve ulaşım desteği sağlıyoruz. Çünkü biz büyük bir aileyiz.” dedi.