Avrupa Birliği uyumlu kokoreç

Avrupa Birliği uyumlu kokoreç

Bir yandan da bu zamanı lehine kullanarak AB uyumu ile orta yolu bulmaya çalışıyor. Daha steril ve sağlıklı ortamlarda üretilerek, tüketime sunuluyor. Bunlardan birisi de Gala Kokoreç zinciri. Bu tarihi ve geleneksel lezzeti, İstanbul'un tarihi yarım adasındaki Eminönü, Fındıkzade ve Fatih gibi semtlerde gurme ayarındaki müşterilere sunuyor.

Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki sürtüşmeden en kârlı çıkan sektör, kokoreç, işkembe gibi ürünlerin bol tüketildiği ‘sakatat’ gıda sektörü. Bir yandan da bu zamanı lehine kullanarak AB uyumu ile orta yolu bulmaya çalışıyor. Daha steril ve sağlıklı ortamlarda üretilerek, tüketime sunuluyor. Bunlardan birisi de Gala Kokoreç zinciri. Bu tarihi ve geleneksel lezzeti, İstanbul'un tarihi yarım adasındaki Eminönü, Fındıkzade ve Fatih gibi semtlerde gurme ayarındaki müşterilere sunuyor.

Aslen Mardin'li olan Gala Kokareç'in sahibi Fahrettin Orhan mesleğe seyyar tezgahıyla başlamış ve şu anda 40 şubeye ulaşmış başarılı bir iş adamı. Orhan, Gala'yı kısa sürede markalaştırmasının altında yatan başarının sırrını, ‘steril ve sağlıklı ortamda hazırlanan lezzetler’ olarak sıralıyor.

Odun kömürü ile doğal ortamda hazırlanan yiyecekler, sunumda da modern sağlık standartlarına göre sunuluyor. Ayrıca odun ateşindeki mangalda hazırlanan köz biber ve dileyene yanında nohutlu pilav ile mönü zenginleştiriliyor.