'Avşa, Marmara, Gökçeada ve Bozcaada kumar adasına dönüştürülebilir'

'Avşa, Marmara, Gökçeada ve Bozcaada kumar adasına dönüştürülebilir'

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, ismini vermek istemediği bir 'turizm duayeni'nin "Mesela Avşa Adası ya da Marmara Adası, Gökçeada, Bozcaada vs. Bunlardan biri ya da birkaçı kumar adasına dönüştürülebilir" önerisinde bulunduğunu iddia etti.

Sevilay Yılman, "Turizmde yeni açılım için..." başlığıyla yayımlanan yazısında "Benim için kumar boş ve gereksiz ve zararlı bir eğlence de, bazıları için öyle değil" görüşünü dile getirdi.
"Adı bende saklı turizm duayeniyle görüşmemizde anladım ki, bu kumar işi için yurt dışına çıkan para sandığımdan daha büyük rakamlara tekabül ediyormuş" diyen Yılman, sözlerine şöyle devam etti:

"Kıbrıs kumarhaneleri çok cezbedici fırsatlar sunduğu için bu işin başını çekiyorlar ama son zamanlarda Bulgaristan ve Gürcistan'da da bu sektöre inanılmaz bir meyil varmış bizim ülkemizden. 'Göz göre göre paramız yurt dışına kaçıyor' diyerek hayıflanan turizmin öncülerinden kaynağıma göre anlayışımızı değiştirmemiz gerekiyormuş.

"Önerisi de şu; 'Marmara'da adalar var. Sadece yerli turiste hitap ettiği için çok ucuza hizmet verilen adalar bunlar. Mesela Avşa Adası ya da Marmara Adası, Gökçeada, Bozcaada vs. Bunlardan biri ya da birkaçı kumar adasına dönüştürülebilir. Hatta yüksek güvenlikli, donanımlı ve son teknolojiye göre kurgulanmış bir proje ile bu adalar bırakın Türk kumar severlerini, dünyanın kumarseverleri için de gözde bir merkez haline getirilebilir'. Biliyorum ki şimdi bunu böyle yazdığım için bana da epeyce bir atarlanacak bazılarınız. Canları sağ olsun o atarlananların ama yapacak bir şey yok! Kızsalar da, bana öfkelenseler de ben bu gerçeği dile getirmek zorundayım."