Bakırköy'de müdürlerin %64'ü kadın

Bakırköy'de müdürlerin %64'ü kadın

2 gün boyunca Yeşilköy’de bir otelde devam eden Eşitlik,Adalet, Kadın Zirvesi’nin “Eşitlik ve Adalet İçin Yerel Yönetim” konulu söyleşinde konuşan Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu,” Bakırköy Belediyesi’nde müdürlerin %64’ü , personelin  de %60’ı kadın”dedi.

Nevşin Mengü’nün moderatörlüğünde Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli’nin de konuşmacı olduğu söyleşide konuşan Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu şunları söyledi: “ Kadının değdiği işte her zaman  zarafet, fedakarlık bulunuyor. Bu yüzden yakın çalışma arkadaşlarımı seçerken önceliğim her zaman kadın oluyor. Belediyemizdeki  üst düzey bürokratlarımız olan müdürlerin %64’ü, çalışanların da %60’ı kadınlardan oluşuyor. Ve biz Bakırköy Belediyesi olarak mor bayrak alan bir belediyeyiz. Kadınlarımızın çalışma hayatında daha fazla yer alabilmesi için nüfusuna oranla kreş kapasitesi en yüksek belediye biziz. Ayrıca Bakırköy demografik açıdan yaş oranı yüksek bir ilçemiz. Özellikle yalnız yaşayan kadınlarımızın hayata daha sıkı tutunabilmeleri açısından; kültür-sanat, spor kursları gibi aktiviteleri sürekli yapıyoruz.”
 

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu’nun da izlediği söyleşide Başkan Kerimoğlu, kadının siyasette çok az yer aldığını da dikkat çekerek, ”Özellikle kadın dernekleri aralarındaki sıcak ilişkileri artırarak erkek egemen siyasete baskı unsuru oluşturmalılar” şeklinde sözlerini tamamladı.