Başkan Selvitopu birlik ve beraberlik mesajı verdi

Başkan Selvitopu birlik ve beraberlik mesajı verdi

Karabağlar ilçesindeki 120’ye yakın sivil toplum kuruluşunun katıldığı toplantıda konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu Karabağlar'da birlik ve beraberliğin önemine değindi.

Karabağlar Kent Konseyi'nin düzenlediği "STK Tanışma ve Dayanışma Kahvaltısı" dernek ve kuruluşlar tarafından büyük ilgi gördü. Karabağlar Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen kahvaltıya Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Atatürkçü Düşünce Derneği Karabağlar Şubesi Başkanı Fevzi Özelli, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık, İzmir Mardinliler Federasyonu Başkanı Beşir Tunç, Karabağlar Bitlis İli ve İlçeleri Yardımlaşma Derneği (BİSİAD) Başkanı aynı zamanda Karabağlar STK Güçbirliği Platformu Kurucusu Mustafa Çağlar ve Tokatlılar Dernekleri Federasyonu Başkanı ve Karabağlar Kent Konseyi STK Meclisi Başkanı Cemalettin Can, Anadolu Birliği Federasyon Başkanı Koç Ali Al, Ege Van Federasyon Başkanı Ercan Turan, Konyalılar Federeasyon Başkanı Mehmet Aydoğan, derneklerin başkanları ve belediye başkan yardımcıları katıldı.

Kahvaltıda açılış konuşmasını yapan Karabağlar Kent Konseyi STK Meclisi Başkanı Cemalettin Can, kahvaltıya katılanların Cumhuriyet Bayramları'nı kutlayarak, yeni kurulan STK meclisinin iyi çalışmalara imza atacağına inandığını belirtti.

Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık'ta kahvaltıya katılan sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ederek, Karabağlar'ın henüz oluşumunu tamamlayamamış bir ilçe olduğunu belirterek, sivil toplum kuruluşlarının gücü ile Karabağlar'ın kalkınmasında büyük rol oynanayacağını belirtti. STK'ların güçlü olmasının ilçede önemli olduğunu belirten Işık, Kent Konseyi ve STK'ların birlikte çalışması ile Karabağlar'da hayatın daha güzel olacağını belirtti.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu konuşmasında belediye sivil toplum kuruluşları olarak kente sahip çıkmanın önemli olduğunu belirtti. Karabağlar Belediyesi olarak ilçede ki tüm STK'ları bir araya getirmek için çaba sarf ettiklerini belirten Selvitopu, "Birlikte olmanın gerekliliğine inanıyoruz. Karabağlar'ın gelişmesi, refahın artması, ekonominin gelişmesi, ticaretin gelişmesi, düzenli bir kent dokusunun olması için bir arada olmak zorundayız. Sadece yerel yönetimlerin çabaları yetmiyor, STK'lar tarafından da desteklenir ve benimsenirse daha büyük anlam kazanır"dedi.

Kahvaltıya katılan STK'ların Cumhuriyet Bayramını kutlayan Başkan Selvitopu, Ülkeye ve Cumhuriyete sahip çıkılması gerektiğini belirtti. Karabağlar'da birlik ve beraberliğin önemine değinen Selvitopu, "Karabağlar'da hangi siyasal düşünceye sahip olursak olalım ilçemize sahip çıkmalıyız" dedi. Karabağlar'da kentsel dönüşüm ile ilçenin ivme kazanacağını belirten Selvitopu, ayrıca "Karabağlarlı" olma bilincinin ilçede yaşayan insanların sahip çıkması gerektiğini ifade etti. Karabağlar Belediyesi'nin projelerinden ve ilçeye kazandırılacak yeniliklerden bahseden Selvitopu, Karabağlar'ı STK'larla birlik ve beraberlik içerisinde yarınlara taşıyacaklarını ifade etti.

Konuşmaların sonunda soru cevap bölümüne geçildi ve STK temsilcileri, söz aldı. Etkinlik bitiminde STK'lar ve Başkan Selvitopu Türk Bayraklarıyla hatıra fotoğrafı çekildiler.