Başkan Hasan Karabağ, belediye personelleri ile bir araya geldi

 Başkan Hasan Karabağ, belediye personelleri ile bir araya geldi

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Türkiye gündemine oturan, milyonlarca kişinin beğenisini kazanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliğinde emeği geçen belediye personelleri ile bir araya geldi.

Özgür TUĞRUL-“Türkiye’de kimsenin cesaret edemediği bir gösteriyi gerçekleştirdiniz, hepinizi kutluyorum” diyen Karabağ, “ Binalar yıkılır ama Atatürk eserleri ve Cumhuriyet yıkılmaz. Bizim bu gösteriden sonra bir zamanlar Atatürk’e söz söyleyenlerin yavaş yavaş Atatürkçü olmaya başladığını görüyoruz. Bir gün herkes Atatürkçü olacak. İsteseler de istemeseler de Atatürkçü olacak” dedi.


Havuz Düğün Salonu’nda düzenlenen yemekte konuşan Başkan Karabağ, “Türkiye’de hiçbir belediyede 28 semt merkezi yoktur. ‘Bu semt merkezleri ne işe yarayacak?’ diyenler, 28 Ekim günü ne işe yaradığını gördüler. Bu, ‘her mahallede belediyemiz var’ demektir. Birçok insanı hasetten çatlattınız. Bazıları bizi tebrik etme noktasında yanımıza gelemeyecek kadar bu olayın altında ezildiler. Türkiye’de hiç kimsenin cesaret edemeyeceği bir şey! Tribünlerde el aletleriyle yapılan figürleri izledim. Ama insanın vücudunu koyarak,1200 farklı tonda tişört giyerek, onu bir insan, bir büyük adam portresine çevirmek dünyada bir ilktir, sizi kutluyorum. Bu, Bayraklı Belediyesi’nin başarısıdır. Bu gösterimizden sonra bir zamanlar Atatürk’e küfür edenlerin yavaş yavaş Atatürkçü olmaya başladığını görüyoruz. Bir gün herkes Atatürkçü olacak. İsteseler de istemeseler de Atatürkçü olacak” dedi.

İZMİR DENİLİNCE AKLA BAYRAKLI GELİYOR

Kendisine, “Nasıl hatırlanmak istersin?” diye sorulduğunda, “Atatürkçü, Laik, Cumhuriyetçi bir başkan olarak anılmak isterim” yanıtını veren Başkan Karabağ, “Artık Bayraklılı olmak bir ayrıcalık. İzmir denilince akla Bayraklı geliyor. Sizlerle gurur duyuyorum, sizleri seviyorum” dedi. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Belediye binası yıkılır, yapılır ama Atatürk eserleri yıkılmaz. Atatürk Cumhuriyetini yıkamazlar. O gün alanda 7’den 70’ e zeybek oynayan vardı. Zorla Atatürk giyiminden uzaklaştırılmış, tribünde kara çarşafıyla oturan bir bayan vardı. O mahalle baskısıyla büyüyebilmiş ama çocuğu oyun oynuyor orada. Kalbinde Atatürk sevgisi ama kapatılmış bir kadınımız vardı orada. Dünyayı tersine çeviremezsiniz. Arabistanlılar ne diyor? Biz artık ılımlı İslam’a geçeceğiz. Günaydın! Bunu 100 yıl önce Atatürk görmüş. Atatürk’e sarıldığımız sürece bize hiçbir şey olmaz. Atatürk’ten ayrıldıkça başımızın beladan kurtulmadığını görüyoruz. Belediyemizin bütün personeliyle övünüyorum. Sizleri seviyorum. İzmir’in Türkiye’nin neresine giderseniz gidin, ‘Ben Bayraklı Belediyesi’nde’ çalışıyorum dediğiniz zaman her zaman başınız hep dik olacak! İzmir denilince artık akla Bayraklı geliyor. Bayraklı Belediyesi’nin imkanlarıyla Cumhuriyet değerleri bu kadar ön plana çıkarılabiliyor. Buradan şu mesaj veriyoruz; ‘Cumhuriyete sahip çıkın, Atatürk’e sahip çıkın” dedi.