Bergamalı sporcular 'Kardeş şehir olimpiyatları' için yola çıktı

Bergamalı sporcular 'Kardeş şehir olimpiyatları' için yola çıktı

Bergama’nın 120 kişilik sporcu kafilesi Kardeş Şehir Olimpiyatlarına katılmak için Almanya’nın Böblingen kentine doğru yola çıktı

Bergama’nın kardeş şehirleri Böblingen (Almanya), Pontoise (Fransa), Sittard-Geleen (Hollanda), Krems (Avusturya), Glenrothes (İskoçya) ve Alba'nın (İtalya) katılımıyla her üç yılda bir yapılan Kardeş Şehir Olimpiyatları 26-30 Temmuz tarihleri arasında Böblingen'de gerçekleşecek. Olimpiyatlara katılmak için başarılı bir hazırlık döneminden geçen Bergamalı sporcuları Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ile birlikte, sporcuların aileleri yolcu etti. 22 Temmuz tarihinde yola çıkan Bergamalı sporcular Yunanistan’ın Selanik kentine uğrayarak Atatürk’ün doğduğu evi ziyaret edecek. Makedonya’nın Üsküp güzergâhından yola devam eden kafile Sırbistan’ın Belgrad, Hırvatistan’ın Zagreb, Slovenya’nın Lubyana ve Avusturya üzerinden 26 Temmuz’da Almanya’nın Böblingen kentinde olacak. 30 Temmuz tarihinde olimpiyatların sona ermesiyle yola çıkacak olan sporcu kafilesi 3 Ağustos tarihinde Bergama’ya geri dönecek.

7 ÜLKE KATLIYOR

26 Temmuz tarihinde Almanya, Fransa, Hollanda, Avusturya, İskoçya, İtalya ve Türkiye olmak üzere 7 ülkenin katılacağı olimpiyatlarda Bergamalı sporcular futbol, basketbol, voleybol, judo, atletizm ve masa tenisi dallarında ülkemizi temsil edecekler. Olimpiyatlara katılacak olan sporculara başarılar dileyen Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, "14’üncü kardeş şehir olimpiyatlarına biz ev sahipliği yapmıştık. Şimdi 15’inci Kardeş Şehir Olimpiyatları için Almanya’nın Böblingen kentine gidiyoruz. Sporcularımız orada sadece Bergama’yı değil, Türkiye’yi temsil edecekler. Ülkemizi Bergamalılar olarak en iyi şekilde temsil edeceğiz” dedi.