Beylikdüzü, TÜYAP Kitap Fuarı'nda yerini aldı

Beylikdüzü, TÜYAP Kitap Fuarı'nda yerini aldı

4-12 Kasım arası sürecek olan 36. Uluslararası TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı başladı. Fuarın ilk gününde Beylikdüzü Belediyesi WEB TV üzerinden canlı yayın yapan Pelin Batu, önemli yazarlarla keyifli röportajlar gerçekleştirdi. Beylikdüzü Belediyesi ayrıca geçen yıl olduğu gibi bu sene de kurduğu özel bir stantla eserlerini okuyucuyla buluşturdu. Başkan İmamoğlu, "7'den 70'e sanat, edebiyat, kültür ve kitaba ilgi duyan herkesi TÜYAP'a ve belediyemizin standını ziyaret etmeye davet ediyorum.

36. Uluslararası TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı, kapılarını açtı. Fuara Batı İstanbul Vakfı iş birliğiyle gerçekleştirilen kapsamlı bir organizasyonla katılan Beylikdüzü Belediyesi, bu yıl da zengin içeriği ile kitapseverlerin karşısında. Beylikdüzü, geçen seneki kitap fuarında Türkiye’nin önemli yazarları ve şairleriyle canlı yayında buluşmuş, Beylikdüzü Belediyesi Web TV kanalı, Pelin Batu’nun sunumuyla kırk yazarı ağırlamış ve özel söyleşiler yapmıştı. Bu söyleşiler bir kitap haline geldi ve “Kırlangıcın Kanadında Kırk Yazar” ismiyle yayınlandı. Belgesel niteliği taşıyan bu kitap ücretsiz olarak fuarda okurlara armağan ediliyor.

Pelin Batu Canlı Yayında Birçok Söyleşi Yaptı

Bu sene de fuarın ilk günüde Pelin Batu, WEB TV’nin canlı yayınında birçok yazar ve önemli isimle söyleşi gerçekleştirdi. Pelin Batu'nun canlı yayında sorularını cevaplayan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Atatürk'ün okuma sevdasına değinerek kendisinin tamamen milletine atanmış bir hayat sürdüğüne değindi. Beylikdüzü'nde kitaplara ve kütüphaneye verdikleri önemden bahseden İmamoğlu, "İlçemizde kütüphane sayısını giderek arttırdık. Mahalle kütüphaneleri yapıyoruz. Atatürk Kültür Merkezi'ni çok yakında açacağız. İçinde yeni nesil unsurlarla bezenmiş, kaynak sayısıyla da çok iddialı bir kütüphanemiz olacak. Beylikdüzü'nün çok önemli bir kültür ajandası oluşuyor böylece." diye konuştu.

Renkli Yazarlarla Keyifli Sohbet

Pelin Batu; yazarlar Sinan Meydan, Oyuncu Zafer Algöz, Can Yılmaz, Siyasetçi Yazar Ensar Öğüt, yayıncı Aydın Ilgaz, Işık Öğütçü, Buket Uzuner, Mine Kırıkkanat, Aydın Ilgaz, Uluç Özülker, İhsan Eliaçık, Cem Güventürk, Genco Gülan, Engin Türkgeldi, Şeyhmus Diken’i konuk etti ve onlarla ana tema edebiyat olan çeşitli konularda söyleşiler yaptı. Sunumlar, fuar merkezinin 12 NO’lu salonunda yer alan Beylikdüzü Belediyesi standında gerçekleşiyor. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yazar ve şairlerle yapılan söyleşiler bir kitap haline getirilip okurlarıyla buluşturulacak ve fuar boyunca 4-5 Kasım tarihlerinde Pelin Batu, 11Kasım’da İrfan Değirmenci ve Yekta Kopan,12 Kasım’da ise İrfan Değirmenci WEB TV üzerinden toplam 40 yazar ile özel röportajlar yapacak.

Beylikdüzü Belediyesi Sanat Fuarı’nda da Var

TÜYAP’ta bir de Sanat Fuarı hayata geçiyor ve Beylikdüzü Belediyesi bu alanda da varım diyor. “ARTİST 2017 / 27. İstanbul Sanat Fuarı”na gerçekleştirdiği Uluslararası Resim Çalıştaylarından derlemiş olduğu özel koleksiyonuyla katılan Beylikdüzü Belediyesi, aynı zamanda sanat meraklılarının da büyük ilgisini çekiyor. 12 Kasım Pazar gününe kadar devam edecek olan Kitap Fuarı, onur konuğu ülke olarak bu sene Güney Kore’yi ağırlıyor. “İyi ki varsın edebiyat” diyen fuarın onur yazarı Ayla Kutlu, onur sanatçısı ise Nur Koçak. Öğrenci, öğretmen, emekli ve engellilere ücretsiz olan fuarın giriş fiyatı ise 5 TL. İstanbul Kitap Fuarı hafta sonu 10.00-20.00, hafta içi ise 10.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir. Fuar, son günü olan 12 Kasım Pazar günü saat 19.00’da kapanacak.