Beylükdüzü ilk yardım için hazır

Beylükdüzü ilk yardım için hazır

Beylikdüzü Belediyesi ile İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) işbirliğinde gerçekleştirilen ve olası afet ve acil durumlarda ilk müdahalenin yapılabilmesine yönelik belediye personeline verilen İlkyardım Eğitimi sertifikaları, Zübeyde Ana Sosyal Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilen bir törenle katılımcılara takdim edildi.

Beylikdüzü Belediyesi personelleri aldıkları ilkyardım eğitimi sonunda sertifikalarını Zübeyde Ana Sosyal Yaşam Merkezi’nde düzenlenen törenle aldı. Beylikdüzü Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr.Mehmet Çakılcıoğlu, Plan ve Proje Müdürü Gürkan Akgün ve Avcılar Kamu Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Aykut Özkan’ın katılım sağladığı ve birer konuşma gerçekleştirdikleri törende Belediye personelinden oluşan gönüllü ilkyardımcılara yönelik önemli bilgiler aktarıldı. Beylikdüzü Belediyesi’nin böyle bir eğitimi düzenlemesinin çok değerli olduğunu belirten Aykut Özkan; aslında ilk yardımın zor durumda olan bir insanın yeniden hayata dönebilmesi için atılan ilk adım olduğunu ifade etti. Bu nedenle doğru bilinen yanlışların ancak eğitim sayesinde düzelebileceğini ve böylece acil durumlara başarılı bir şekilde müdahale edilebileceğini aktardı.

Eğitimin gerçekleşmesini sağlayan İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ederek sözlerine başlayan Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Çakılcıoğlu ise, toplumun yardımsever olmasının çok güzel bir özellik olduğunu vurguladı. Bu yardımın doğru yapılabilmesi amacı ile başta ilkyardım olmak üzere arama-kurtarma, yangınla mücadele ve diğer olası acil durumlara yönelik eğitimlere ara vermeden devam edileceğini söyleyerek konuşmasını sonlandırdı. Konuşmaların ardından eğitim ve sınavlarını başarı ile tamamlayan ilkyardımcılara sertifikaları törenle takdim edildi.