Bir bebek 4 bebeğin can oldu

Bir bebek 4 bebeğin can oldu

Vefanur bebek 14 aylıkken geçirdiği kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirdi fakat 4 bebeğe can oldu.

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde yaşayan Oktar ailesi Vefanur isimli bebeklerinin hayatını yitirmesi sonucu aynı acıyı diğer aileler yaşamasın diye bebeklerinin organlarını, organ nakli bekleyen 4 bebeğe bağışladı. Oktar ailesi , "Kızım elimizden kuş gibi uçup giderken geride yine kanatları devam edecek, 'Başka bedenlerde can olsun' dedik ve organlarını bağışladık" dedi.

Mardin'de geçirdiği kalp krizi sonucu beyin ölümü gerçekleşen 14 aylık Vefanur Oktar'ın organları, 4 çocuğa umut oldu. Vefanur'un karaciğer ve böbrekleri Malatya ve Diyarbakır’daki hastanelerde 4 çocuğa nakledildi. Mesut Oktar, "Kızım elimizden kuş gibi uçup giderken geride yine kanatları devam edecek, 'Başka bedenlerde can olsun' dedik ve organlarını bağışladık" dedi.

BİRİLERİNE DE DÜNYAYI CENNET EDECEK YAVRUM

Baba Mesut Oktar, yavrularının hep milletine insanlığa faydalı biri olmasını istediğini, kızlarının yaşayamasa da insanlara faydalı olduğunu söyledi. Oktar, 2008 yılında kardeşinin vatani görevini yaparken terör saldırısı ile şehit düştüğünü kaydederken, bu acıya katlanmanın zor olduğunu söyleyerek sözlerine şöyle devam etti, "Kızımızın durumunu zorda olsa kabullenmek zorundayız. 8 Kasım günü kızımın beyin ölümü gerçekleşince organlarını bağışlama kararı aldık. Kızım elimizden kuş gibi uçup giderken geride yine kanatları devam edecek, başka bedenlerde can olsun dedik ve organlarını bağışladık. Annelerinin umutla organ beklediği kişilere gidecek. Bizim çocuğumuz melek oldu. İnşallah kendisi cennette mükâfatlandırılırken birilerine de dünyayı cennet edecek yavrum" dedi.

‘ELİ ÖPÜLESİ BİR AİLE’

Kızını kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan acılı baba Oktar, "Çok zor bir karar da olsa bağışlanan organlarının yapacağı fayda kızımızın başka bedenlerde dünyada yaşayacağı can olarak insanlara hizmet etmeye, dünyayı birilerine cennet etmeye vesile olması bir nebze bile olsa acımızı teselli etmeye yeter. Melek gibi kızım böbrek ve karaciğeri ile 4 cana umut oldu. Biliyorum ki onların duası kızımın cennetin en iyi köşelerinde yer bulmasını sağlayacak" diye konuştu.

Mardin İl Sağlık Müdürü Saffet Yavuz, Oktar ailesini tebrik ettikten sonra, "Bütün Türkiye'ye örnek bir davranış. Eli öpülesi bir aile. Allah sabır versin. 4 kişinin sağlığına kavuşmasına vesile oldu" dedi.