Bu kurs hem eğlendiriyor hem geliştiriyor

Bu kurs hem eğlendiriyor hem geliştiriyor

Bayraklı Belediyesi bale - jimnastik kursunda geleceğin sporcularını yetiştiriyor. Belediyenin spor salonlarında gerçekleştirilen kurslar özellikle çocuklar tarafından yoğun ilgi görüyor.

7’den 70’e herkesi spor yapmaya teşvik eden Bayraklı Belediyesi, yıl boyunca düzenlenen çeşitli kurslarla geleceğin başarılı sporcularını yetiştirmeye devam ediyor. Her dönem yoğun ilgiyle süren bale ve jimnastik kursunda öğrenciler hem eğleniyor, hem spor yapıyor hem de yeni arkadaşlıklar kuruyor. Eğitmenleri tarafından jimnastik antrenmanlarıyla temel becerileri geliştirilen çocuklar daha sonra yetenek ve isteklerine göre farklı branşlardaki kurslara yönlendiriliyor. Balet ve balerin adayları ise yıl boyunca Mustafa Kemal Spor Salonu, 75. Yıl Kültür Merkezi spor salonu, İhsan Alyanak Kültür Merkezi Spor Salonu, Mansuroğlu kadın dünyası ve Onur amfi tiyatro spor salonlarında düzenlenen kurslara katılarak gelişimlerine katkı sağlıyor. Minik kursiyerler yıl sonu gösterileriyle de seyirci karşısına çıkarak, hünerlerini sergiliyor. Yaz ve kış döneminde devam eden kurslarla ilgili (0232) 371 23 00 numaralı telefondan bilgi alınabiliyor.

ÇOCUKLARI GELECEĞE HAZIRLIYORUZ

Bayraklı Belediyesi bünyesinde bale-jimnastik eğitmenliği yapan Betül Yangıncı, velilerin ve çocukların ilgisinden çok memnun olduklarını belirtti. Yangıncı, “Bayraklı Belediyesi olarak 4-10 yaş arası temel bale ve jimnastik eğitimi veriyoruz. Çocukların becerilerini geliştirerek, fiziksel gelişimlerine katkı sağlıyoruz. Bu tür branşlar bütün çocukların gelişimini sağlıyor. Tüm ailelerimize çocuklarını bu branşlara yönlendirmelerini tavsiye ediyoruz. Çocukları 2-3 yıl jimnastiğe devam ettikten sonra belediyemiz bünyesindeki diğer branşlara yönlendiriyoruz ve geleceğe hazırlamış oluyoruz. İlginin çok büyük olması da bizleri memnun ediyor” dedi.

DERECELER GELİYOR

Bayraklı’da çocukların ve gençlerin spora yönelmelerinin önemli olduğunu vurgulayan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “İlçemizde spor alt yapısını güçlendirdik. Herkesin spor yapabilmesi için yeni spor tesisleri yaptık. Çocuklarımız bale-jimnastik ve birçok branşta açılan kurslarımıza katılıyor. Geleceğin sporcularını Bayraklı’da yetiştiriyoruz ve yaptığımız yatırımların meyvesini de birçok branşta elde ettiğimiz derecelerle alıyoruz” dedi.