CHP'li kadın aday tarla tarla gezerek vatandaştan oy istiyor

CHP'li kadın aday tarla tarla gezerek vatandaştan oy istiyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili adayı Eczacı Seval Bozkurt, Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde tarla tarla gezerek seçim çalışmalarında bulundu.

Esnaf ve vatandaşın dertlerini dinleyen Seval Bozkurt, Sındırgı'nın mahallelerinde yaşayan yurttaşlarımızın tarım ve hayvancılıkla geçindiğini belirterek, AKP iktidarının yanlış tarım politikaları nedeniyle vatandaşların geçinemez olduğunu söyledi. Bozkurt, “Çiftçilerimiz, yüksek girdi maliyetlerini karşılayamıyor. İthalat nedeniyle eziliyor. Düşük ürün fiyatları yüzünden tarlasını terk ediyor. Orman köylülerimiz, sosyal güvenliğe ve emeklilik haklarına sahip olmaksızın çalışıyor” dedi. 

TÜRKİYE’Yİ TARIMDA İTHALATÇI DEĞİL İHRACATÇI YAPACAĞIZ!

Bu yörede yaşayan erkeklerin gurbette çalışarak hayatlarını ailelerini geçindirmeye çalıştığı belirten CHP'li Bozkurt, CHP iktidarında üreten bir tarım ve hayvancılık politikası izleyeceklerini belirtti. Köylü üretecek kazanacak diyen Bozkurt, “Türkiye’yi tarımda ithalatçı olmaktan çıkarıp, ihracatçı haline getireceğiz. Tarım Kanunu’nun 21. Maddesi’ni uygulayacağız. GSYH’nin % 1’i kadar vereceğimiz tarım desteklerini iki katına çıkaracağız. Tarımsal üretimde kullanılan tohum, gübre ve tarım ilacı gibi girdilerin vergilerini düşürerek, maliyetleri aşağıya çekeceğiz.”

HAYVANSAL ÜRETİM İLE İLGİLİ NE YAPILACAK!

Bütün kırsalda hayvan varlığını artırmak için küçük ve orta ölçekli işletmelerin yaygınlaşmasını sağlayacak, kooperatifleşmeyi desteklerle özendireceğiz. Ulusal Kırmızı Et Konseyi’nin talepleri doğrultusunda, büyükbaş ve küçükbaş hayvanların karkas sınıflandırılması sistemini hayata geçireceğiz. Okul sütü programını yeniden tasarlayarak, kamu alımlarını sektörü desteklemek üzere kullanacağız” dedi.