Çiğli’de aşure kazanı kaynadı

Çiğli’de aşure kazanı kaynadı

Muharrem ayı nedeniyle Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan halkın da yoğun katılımıyla Kasaplar Meydanı’nda aşure dağıttı.

Özgür TUĞRUL- Aşure etkinliğine Çiğli Kaymakamı Kaya Çıtak, Çiğli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Arif Altıkulaç, Cem Vakfı İzmir Şube Başkanı Hasan Kurnaz, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar  katıldı. Başkan Hasan Arslan, Kaymakam Kaya Çıtak ve beraberindekilerle birlikte aşure dağıtımı yaptı.

Dualarla başlayan etkinlikte konuşan Başkan Hasan Arslan, “1400 yıl önce peygamberimizin sülalesine, torunlarına karşı yapılan bir zulmün acısını şu anda yaşıyoruz. Toplumlar birbirini tanımış olsa, haksızlık giderilmiş olsa barış içinde yaşanacak. Çorum, Maraş ve Sivas’ta yaşananlar unutulacak olaylar değil. Ülkemizde düşmanlıkların sona ermesini ve barışı istiyoruz. Tüm dünyada da savaşlar son bulsun; savaşlar cinayettir ve ülkelerin fakirleşmesine yol açmaktadır. Ben herkese barış dolu günler diliyorum” diye konuştu.