Dağ taş demiyor, dereleri aşıyor: Yeter ki çocuklar okusun!

Dağ taş demiyor, dereleri aşıyor: Yeter ki çocuklar okusun!

Kemal Okuyucu (55) isimli bir baba 2 çocuğu okula gidebilsin diye, yer yer çocuklarını sırtında taşıyarak her gün 4 kilometrelik yolu aşıyor.

Okuyucu; yolculuk esnasında karşılarına çıkan Peri Çayı’na geldiklerinde biri 12, diğeri 10 yaşında olan iki çocuğunu kucağına alıyor. Tepe ve dağ yamaçlarından da yürüyerek geçen baba: "Muhtarımız defalarca çay üzerine köprü yapılması için çaba sarf etti ama maalesef herhangi bir sonuç alamadı. Köprü yapılırsa, biz bu sıkıntıları yaşamayız. Kış aylarında daha büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Kızımla birlikte kaç kere ölüm tehlikesi yaşadık. Geçen yıl ikimiz sudan karşıya geçerken düştük. Su bizi 30 metre sürükledi. Tam umudumu kestim, boğuluyoruz dediğimde köylüler yardımımıza koşarak bizi sudan çıkardı. Yetkililer sesimizi duysun, bize köprü yapsınlar. Köprü yapılırsa araçlar mezraya kadar gelecek. Ayrıca bu yıl taşımalı sistem kalktı. Öğrencilerimizin çoğu ilçeye ve ile gitti, tek biz kaldık" dedi.

20 nüfuslu, 7 haneli Kayapınar köyüne bağlı Aktaş mezrasında oturan Aile, köy okulunun öğrenci yetersizliği nedeniyle 3 yıl önce kapanmasının ardından çocuklarını Bingöl’ün Yedisu ilçesindeki okullara yerleştirdi. Taşımalı eğitimle okullarına giden çocuklar, servis aracına ulaşabilmeleri için her gün 4 kilometre yol gitmeleri gerekiyor.

Aktaş mezrası sakinleri özellikle kışın Peri Çay’ından geçmek zorunda olduklarında bir çok kez ölüm riski atlattıklarını ve Okuyucu çocukları ile çayı her aşmak zorunda olduğunda korkuyla ilerlediğini belirtti.