Dolandırıcılar artık yüzsüzleşti

Dolandırıcılar artık yüzsüzleşti

Hatay’ın İskenderun ilçesinde fırın işletmecisi Halil İncesoy 3 bin liralık simit tepsisi siparişi verdi ama ürünleri gelmedi.

Bir internet sitesinde simit tepsisi ilanını görüp alış veriş yapan Halil İncesoy toplam değeri 3 bin lira olan simit tepsisi siparişi verdi. Tepsilerin parasını peşin ödeyen Halil İncesoy tepsiler gelmeyince satıcı ile iletişime geçti, satıcı ise telefonda "Tepsiler gelmeyecek, acıyorum size" dedi.

Dolandırılan şahıs yetkililere haber verdiğini ama dolandırıcının halen daha faaliyette olduğunu belirtti ve şunları söyledi: "Paranın yattığı yer ve çeken belli. Halen internet üzerinden fotoğraflar koyarak, dolandırıcılığa devam ediyor. Telefonlarıma çıkmıyor. Konuştuğumda bir de utanmadan 'Acıyorum size' diyor. Ben dolandırıldım, başkalarının dolandırılmasını istemiyorum. Yetkililerin bu konuya el atarak, bu insanları yakalayarak, gerekli şekilde cezalandırmalarını istiyorum. Yasalar önünde hakkımı arayacağım"

Halil İncesoy internet dolandırıcılığından mağdur olan yüz binlerce kişiden biri ve diğerleri gibi bu konuda kanunların iyileştirilmesini bekliyor.