Dünyanın en iyi kültür ve sanat festivali başlıyor!

Dünyanın en iyi kültür ve sanat festivali başlıyor!

Uluslararası Folklor Festivalleri ve Geleneksel Sanatlar Organizasyon Komitesi (CIOFF) tarafından 6 kez dünyanın en iyi kültür ve sanat festivali seçilen Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali bu yıl 19’uncu kez gerçekleşiyor.

27 Temmuz – 4 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek olan festival 64 ülkeden yaklaşık 1500 kültür ve sanat elçisine ev sahipliği yapacak.

“Her Şey Doğadan”

CIOFF tarafından 6 kez dünyanın en iyi festivali seçilme başarısı gösteren Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali bu yılda birbirinden renkli ve etkili uluslararası kültür - sanat etkinliği ile dolu dolu geçecek. Festivalin bu yıl ki teması ise doğanın korunmasına dikkat çekmek amacıyla “Her Şey Doğadan” olarak seçildi.

Büyükçekmece dünyayı ağırlayacak

Festival, Uluslararası Heykel Sempozyumu, Uluslararası (Güler Ertan) Fotoğraf Yarışması, Uluslararası Altınköprü Halk Dansları Yarışması, Uluslararası Geleneksel El Sanatları Sergisi, Uluslararası Çocuk El Sanatları Atölyesi, Uluslararası Bebek Çalıştayı ve Sergisi, Her şey Doğadan El Sanatları Sergisi, Dünya Müzik Enstrümanları Sergisi gibi kültür ve sanat etkinlikleri ile fark yaratacak. Festivalde, Doğukan Manço’da DJ Show ile yer alacak. Bu yılda sanat ve basın dalında ödüller verilecek.

Sevilen sanatçılar konser verecek

Festival Komitesi tarafından bu yıl kültür ve sanatta “Yaşam Boyu Başarı Ödülü” Rutkay Aziz ve Nevra Serezli’ye verilirken. Basın dalında “Basın Başarı Ödülü” gazeteci İsmail Saymaz’a “Basın Onur Ödülü” ise Altan Öymen’e verilecek. Ayrıca festivalde Fatih Erkoç, Selda Bağcan, Edis, Manuş Baba ve Şevval Sam konserleri gerçekleşecek.

Temel felsefe, kültür ve sanata hizmet etmek

Festivalin temel felsefesinin insanları eğlendirmek olmadığını belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ”Hedefimiz Cannes Film Festivali gibi, Büyükçekmece denilince de tüm dünyada akla ilk olarak kültür ve sanat festivali gelsin. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali, bir dünya festivalidir. Türkiye’deki şekliyle de dünyadaki en iyi festival ödülünü 6 kez alan bir kültür ve sanat faaliyetidir. Kültür ve sanata gönül veren herkesi Büyükçekmece’ye festivalimize bekliyoruz” açıklamasını yaptı.