Enkaz altından 3 gün sonra kurtarıldı, bacakları kesildi, dünya rekorunu kırdı

Enkaz altından 3 gün sonra kurtarıldı, bacakları kesildi, dünya rekorunu kırdı

Kocaeli'nin Gölcük İlçesi'nde, 17 Ağustos 1999'daki büyük depremde, enkaz altından 3 gün sonra kurtarılan, iki bacağı kesilen 41 yaşındaki Ufuk Koçak, depremin 18'inci yılında sular altında kalan bölgede dalarak rekor kırdı. Ufuk Koçak 30 metreye dalarak kendisine ait olan Dünya Engelliler Serbest Dalış Rekoru'nu yeniledi.

17 Ağustos 1999 depreminde Gölcük'te enkaz altında kalan Ufuk Koçak, 3 gün sonra enkaz altından kurtarıldı. Ufuk Koçak'ın enkaz altında kalan iki bacağı kesildi. Protez bacaklarla yaşamını sürdüren dalış eğitmeni Ufuk Koçak, daha önce 22 metreye dalarak Dünya Engelliler Serbest Dalış Rekoru'nu kırdı. Dünya rekorunu elinde bulunduran Ufuk Koçak, bugün 17 Ağustos depreminin 18'inci yıldönümü ve Trabzon'da terör saldırısında şehit olan Eren Bülbül için rekor denemesinde bulundu. Ufuk Koçak hakemlerin gözetiminde 30 metreye dalarak kendisine ait olan rekoru yeniledi. Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş rekorunu yenileyen Ufuk Koçak'ı tebrik ederken, sahilde toplananlar alkışlarıyla destek olurken "Ufuk" diye tempo tuttu.

Deprem şehitleri ve Eren Bülbül anısına rekor denemesinde bulunduğunu söyleyen Ufuk Koçak rekorunu yenilediği için mutlu olduğunu söyledi. Depremde sular altında kalan Değirmendere'de dolgu yapılan alana dalan Ufuk Koçak, "Çok acılı bir gündeyiz, depremin 18'inci yılı acıların büyüdüğü bir yıldayız. Evet biz burada yıkıldık, bundan 18 yıl önce. Fakat bu kent yeniden ayağa kalktı, hayat yeniden devam ediyor. Biz de bu yeniden devam eden hayat için bir farkındalık yaratmak için bu rekor denemesini yaptık. Bu benim son rekor denemem olacak. Bundan sonraki hedefim benim yetiştirdiğim engelli kardeşlerimin rekorumu kırmaları olacak. Hayat bir şekilde devam ediyor. Gidenleri unutmadık, kalanlar asla unutmayalım. Deprem hala kafamızda bir gerçek. Bugün burada dünya rekorunda bir farkındalık yaratmak istedik. Geçtiğimiz günlerde de Eren Bülbül kardeşim gerçekten içimi acıtmıştır benim. İyiki varsın diyen kimse yok mu bir not yazmıştı kendisi, hayatta iken diyemedik ama arkasından diyorum iyiki varsın kardeşim" dedi.