Güzelbahçeliler, depremi yaşadı!

Güzelbahçeliler, depremi yaşadı!

Irak ve İran’da yaşanan 7.3’lük depremin ardından Güzelbahçe Kent Konseyi, Deprem Bilinçlendirmesi Semineri düzenledi. Güzelbahçe Belediyesi Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen seminerde konuşan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Deprem öldürmez, çürük binalar öldürür” dedi.

 Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Belediye  olarak sağlam temeller üzerinde binalar yapılması için denetimlerini sıklaştırdıklarını ve inşaatların statik projelerine, yapı kontrollerine ve bina güvenliğine büyük önem verdiklerini söyledi. İnce, “Ama bunlar yetmiyor, deprem anında da yapılması gerekenleri öğrenmemiz gerekiyor” dedi.

Kent Konseyi Başkanı Ozan Parlar da “Asıl amacımız genç nesillere deprem bilincini aşılamak. Yakın zamanda komşumuz Irak ve İran’da büyük bir deprem meydana geldi. Organizasyon eksikliğinin nasıl bir sonuca neden olduğunu hepimiz gördük” dedi..
TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Mesleki Denetim Sorumlusu Abdullah İncir, “Böyle seminer ve etkinlikler çok önemli. Depremin bilincini ve sorumluluklarını tüm   vatandaşlarımıza öğretiyor. Depremin öldürmediğini binaların öldürdüğünü herkesin bilmesini istiyorum” diye konuştu.
Depremin yapılara etkisi, yapıların hataları ve kullanım hataları konulu sunum yapıldı. Ardından AKUT temsilcileri doğal felaketlerde doğru davranış biçimleri ve arama kurtarmayla ilgili bilgi verdi. Daha sonra Karşıyaka Belediyesi’nin deprem eğitim simülasyon aracında deprem anında
yaşananlar ve yapılması gerekenler gösterildi. Başkan İnce ve Kent Konseyi Başkanı Ozan Parlar da simülasyon aracına binerek adeta depremi yaşadı. Gün boyunca ilçedeki ilk ve orta dereceli okullarda öğrenim gören öğrenciler de deprem eğitim simülatörüne binerek adeta depremi yaşadı.