İZ-DER’de seçim heyecanı

İZ-DER’de seçim heyecanı

İZ-DER Kaza Yardım Derneği, bugün 14’ncü Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirecek. İki listenin yarışacağı kritik seçim öncesi YURT'a konuşan İZ-DER Kaza Yardım Derneği Başkanı Erdal Erbakan, “6 bin üyemizin demokrasiye inancın göstergesi olarak se- çimlere katılıp derneklerine sahip çıkacaklarına inanıyorum” dedi.

Nil KAHRAMANOĞLU / YURT-İzmir

İZ-DER Kaza Yardım Derneği, bugün 14’ncü Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirecek. İki listenin yarışacağı kritik seçim öncesi YURT’a konuşan İZ-DER Kaza Yardım Derneği Başkanı Erdal Erbakan, “6 bine yakın üyemizin demokrasiye inancının en büyük göstergesi olarak seçimlere katılıp derneklerine sahip çıkacaklarına inanıyorum. Seçimlerin demokratik bir ortamda, her iki aday listeye eşit mesafede yaklaşmanın sonucunda hak eden listenin kazanması derneğimizin gücüne güç katacaktır. Seçimde üyeler, 3 yıl süreyle görev yapacak başkanlarını seçecekler. Üyelerin tamamı belediye ve kamu kuruluşlarında çalışan şoförlerden oluşuyor. Bu nedenle derneğimiz Türkiye’nin en büyük derneği olma özelliğini taşıyor” diye konuştu.

İzmir’de faaliyet gösteren derneğin çalışmalarını ve ileriki süreç için planlarını anlatan Erbakan, 1985 yılında göreve başladığında derneğin 3 bin 500 üyesi olduğunu, şu anda ise 6 bine yakın üyeye ulaştıklarını vurguladı. Dernek olarak şoförlerin yaptıkları kazalarda kendilerine rücu edilen hasar miktarlarını ödediklerinin altını çizen Başkan Erbakan, “Araçlarındaki hasarları yaptırıyoruz. Üyelerimize sunduğumuz birçok sosyal yardımlarımız var. Derneğimizi aldığımız noktadan daha yukarıya taşıyarak, görev ve sorumlulukları yerine getirerek üye sayımızı arttırdık. 3 büro aldık. 3 adet yeni araç aldık. Önümüzdeki dönemlerde de üyelerimize kullanabilecekleri düğün salonu ve yaz tatillerini geçirebilecekleri tatil köyünü derne- ğimiz için almaya çalışacağız” dedi.

‘İZMİR EKONOMİSİNİ KATKI SAĞLIYOR’

İzmir ekonomisine ciddi katkı sağladıkları- nın da altını çizen Erbakan, “Derneğimizin yıllık getirisi 4 milyon lira dolaylarında. Kaza oranlarıyla alakalı bir durum. Yılda oluşan kazalar bu civarda ve bakığımızda bu ciddi rakam kente önemli katkı sağlıyor” diye konuştu.