İzmir'de İzban krizi!

İzmir'de İzban krizi!

İZBAN’da yaşanan teknik arızası nedeniyle 10.30 ile 11.30 arasında seferler durdu.

İzmir'de her gün binlerce kişi tarafından kullanılan İZBAN'da, hatlara enerji sağlayan kataner telinin kopması nedeni ile ulaşım felç oldu. 

İstasyon ve duraklarda izdiham oluştu. Vatandaşlar artı para cihazlarının önünde kuyrukta beklerken para iadesi de alamadı.İzmirliler okul ve iş yerlerine geç kalırken İZBAN yetkilileri, yaşattıkları eziyet için “bir kelimelik” bile özür açıklaması yapmadı.

PARALAR BLOKE EDİLDİ

Şirinyer istasyonda yaşanan bugün ki krizde önce sefer durduruldu anonsu ile yolcular indirildi. Ardından tekrar binmeleri için anons yapıldı fakat aşağı inen yolcular yine trenlere alınmadı. Seferler durduruldu anonsu bir kez daha yapıldı. Yukarı çıkan vatandaşlara eziyet gibi bir anons daha yapıldı.Seferlere devam edileceği anonsu ile yolcular trene alındı.

İZBAN'a binmek için istasyona giren ve ulaşım kartlarına gidecekleri mesafe kadar bloke konulan vatandaşlar, aynı istasyondan geri çıkmak istediklerinde sorun yaşadı. Ulaşım kartlarına konulan bloke paraları alamadıklarını belirten vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi'nin artı para uygulamasına da isyan etti. Otobüslere yönlendirilen vatandaşların "Yol paramız yok. Eve gidecek paramız yok. Eve gitmek istiyorum para yetmiyor" tepkisi dikkat çekti...

Bu arada İZBAN'ın resmi twitter hesabından, "Sabah saatlerinde yaşanan sorun esnasında toplu taşıma kartlarına blokaj uygulanan yolcularımızın iadeleri otomatik olarak yapılacaktır.Teşekkür eder iyi yolculuklar dileriz" açıklaması yapıldı.