İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığı için İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Turgay Baransel aday

İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığı için İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Turgay Baransel aday

İzmir esnaf teşkilatının yakından tanıdığı sevilen isim olan İzmir Kuyumcular Odası Başkanı ve İzmir Konfederasyonu Genel Başkanı olan Turgay Baransel mevcut başkan Zekeriya Mutlu’ya karşı adaylığını ilan etti.

Oda ve Konfederasyon başkanlığının yanı sıra Başkan Baransel aynı zamanda İzmir Kuyumcular ve Atölyeciler ve Perakendeciler Derneği Başkanlığı ve Batı Anadolu Kuyumcular ve Mücevherciler Federasyonu Başkanlığını sürdürmekte.

“BEN DEĞİL BİZ” 

Adaylığını açıklayan Baransel, “Başkanlığa adaylığımı 'ben' olarak değil, 'biz' olarak koydum. Bu bir ekip işi. Akıl akıldan üstündür, tek başınıza bir şey yapamazsınız. Bugün Esnaf Birliği tek adamcılıkla yönetiliyor. 129 esnaf odası içinden hiçbir başkan Esnaf Birliği Yönetim Kurulu'nda yer almıyor. Çok üzücü bir durum. Bu anlayışa karşı olduğumuz için aday olduk. Ortak akıldan yanayız. Fikirleri, önerileri dikkate alacağız. Biz, Esnaf Birliği'ni hep birlikte yönetmek istiyoruz” diye konuştu.

Baransel, “Esnaflarımıza hizmet için ve Ahi Evran’dan almış olduğumuz feyz ile birliğimizi açık şeffaf, hesap verebilir bir hale getirebilmek, esnafın sesi olmak, gücüne güç katmak ve onların her tür sıkıntısında yanında olmak için bu göreve talibiz. Esnafımız iş yerinde kendi işleriyle uğraşırken, esnaf kardeşlerimizin sorunlarını da biz çözüme kavuşturacağız. Rabbim nasip eder, esnaflarımızda uygun görürse, birliğimizi bulunduğu yerden alıp, layık olduğu yere getirme gayreti göstereceğiz.

Bizimle birlikte hareket eden tüm gönül dostlarımla yaptığım istişareler neticesinde esnafımız ve şehrimiz için çok güzel projelerimiz ortaya çıktı. İlerleyen zamanlarda plan ve projelerimizi sizlerle paylaşacağız. Biz makama değil hizmete talibiz. Çıkmış olduğumuz bu hizmet yarışında ilkeli ve dürüst bir seçim olması dileğiyle sevgi ve saygılarımı sunar, esnafımıza bereketli kazançlar dilerim” dedi.