İzmir Valiliği, yabancı gazetecileri ağırlayacak

İzmir Valiliği, yabancı gazetecileri ağırlayacak

12 Balkan ülkesinde faaliyette olan Televizyon ve gazete temsilcilerinin 10 Ocak gazeteciler gününde İzmir’de bir araya gelmesi planlanıyor.

İzmir valiliği, İzmir Kalkınma Ajansı, İzmir Basın yayın Enformasyon il müdürlüğü ve Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi (BASAM) işbirliğinde gerçekleşecek organizasyonda Balkan ülkelerindeki gazeteciler ile İzmirli gazeteciler bir araya gelecekler. Gazeteci değişim programı çerçevesinde daha sonra İzmir’deki gazetecilerle Balkan ülkelerine gidilecek.

İzmir ve Türkiye’nin Balkanlarda tanıtılması, Türkiye ve Balkan ülkeleri gazetecilerinin bira araya gelerek mesleki istişarelerin gerçekleşmesi, ortak Balkan haber paylaşımları, 10 Ocak gazeteciler gününün Balkanlarda ortak kutlanması gibi amaçları içeren proje kapsamında ilk planda Balkan ülkeleri, Kosova, Makedonya, Arnavutluk, Yunanistan, Bulgaristan, Sırbistan, Hırvatistan Romanya gibi ülkelerden 15 gazeteci İzmir’de ağırlanacak. Dört gün sürecek organizasyonda Balkan ülkelerinin gazete temsilcileri İzmir valiliğini, İzmir’deki üniversitelerin Basın-Yayın fakültelerini, İzmir’deki basın-yayın organlarını ve bazı belediyeleri ziyaret edecekler.

Balkan gazetecileri buluşması ve değişim programı kapsamında proje mimarları İzmir valisi Erol Ayyıldız’ı ziyaret ederek program hakkında bilgilendirme yaptılar. Toplantıya İzmir valisi Erol Ayyıldız, 24.Dönem İzmir milletvekili ve Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi (BASAM) Başkanı Rifat Sait, Basın Yayın Enformasyon il müdürü Mehmet Akseki, Balkan Dernekleri temsilcileri ve kurum proje çalışanları katıldılar. Programın 10 Ocak Gazeteciler gününde İzmir’de olması planlanıyor.