İzmir, 'Ziko Abi'sini sonsuzluğa uğurladı

İzmir, 'Ziko Abi'sini sonsuzluğa uğurladı

CHP İzmir İl Örgütünün sevilen ismi Zikri Dursun hayatını kaybetti. Dursun’a CHP İzmir İl Binası önünde veda töreni düzenlendi.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir il örgütünün sevilen isimlerinden Zikri Dursun, hayatını kaybetti. CHP İzmir İl Başkanvekilliği görevinde de bulunan Dursun’a CHP İzmir İl Binası önünde veda töreni düzenlendi. Törene İzmir Milletvekilleri Atilla Sertel, Ali Yiğit, Tacettin Bayır, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Narıldere Belediye Başkanı Abdül Batur, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, CHP il ve ilçe örgütü yönetici üyeleri ve ailesi katıldı.

CHP'Lİ SERTEL'DEN SİTEM

Cenaze töreninde konuşan Atilla Sertel, Zikri Dursun’u kaybettikleri için üzgün olduklarını dile getirerek, ‘Her ölüm acıdır ama zamansız ölümler daha acıdır. Zikri bir emekçiydi, garibandı. Zikri ekonomik anlamda çok iyi durumda değildi. O bu partinin bir emekçisi, neferiydi. Zikri’nin son dönemde başına gelen bizi gerçekten çok üzdü. Eğer siz kendi siyasi partinizin emekçilerine sahip çıkmakta bu bu kadar cimri bu kadar pinti ve bu kadar karşıtlık içinde davranıyorsanız CHP’liler bir bütün bir kardeşlik bir yoldaşlık duygusu içinde olamıyorsa bu bizim en büyük kusurumuzdur. Biz ölen her arkadaşımızın arkasından gözyaşı döküyoruz yaşarken birbirimizi yok etmeye çalışanlar öldükten sonra onun kıymetini takdir etmeye çalışıyoruz. Oysa ki her insan yaşarken anılmalı, yaşarken bağıra basılıp sahip çıkılmalı” dedi.

"BARIŞ VE KARDEŞLİK İÇİNDE..."

"CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ise  zaman zaman karşı listelerde yarıştıkları partili Zikri Dursun'u ebediyete uğurlarken birlik mesajı verdi. Bayır, "Asuman Ali Güven beni arayarak bugün bu törende bir konuşma yapmam gerektiğini söylediğinde için cız etti. Zaman zaman aynı listede, zaman zaman karşı listelerde olduk. 3 günlük ömrümüzde, il ve ilçe kongrelerinde bir birimizi kırmaya değmez. Şuanda onu ebediyete uğurluyoruz. Bizim içimizde bir acı var ama ailesinin içindeki acı daha büyük. Allah ailesine güç kuvvet versin. Diliyorum ve temenni ediyorum ki barış ve kardeşlik içerisinde, siyaset yapmaya devam edelim" şeklinde konuştu. Dursun'un naaşı İl Binası önünde omuzlara alınarak Gültepe'de bulunan Çamlık Camiine götürüldü.