İzmir’de hasret giderdiler

İzmir’de hasret giderdiler

Türkiye Meclis üyeleri birliği tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenen vefa gecesinde geçmişte görev yapmış birçok belediye başkanı, belediye meclis üyesi ve parlamenter bir araya geldi.

Özgür TUĞRUL/YURT 

Türkiye Meclis Üyeleri Birliği Genel Başkanı Yalçın Kocabıyık, “Eski belediye başkanları, meclis üyelerinin özlük haklarının takipçisiyiz” dedi.

Buca Belediyesi’ne ait Şirinyer Parkı Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen gecede siyasette iz bırakmış kişilere plaket takdim edildi. Buca Belediyesi’nin de katkılarıyla düzenlenen gecede İzmir Büyükşehir eski Belediye Başkanı Yüksel Çakmur da katıldı.

Geçmişte göre yapmış olan meclis üyelerini bir araya getirmek ve o meclis üyelerinin hizmetlerinin unutulmadığının hatırlatılması amacıyla düzenlenen gecede, vefat etmiş meclis üyelerinden Asiye Düşenkalkan, Bektaş Gül ve Azat Fazla’nın da içinde bulunduğu çok eski dönemlerde görev yapmış toplam 15 meclis üyesine plaket verildi.

Müzik dinletisinin ardından kürsüye çıkarak konuşma yapan Türkiye Meclis Üyeleri Birliği Genel Başkanı Yalçın Kocabıyık, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler vererek, “Öncelikle bu gecemizde çok büyük katkılar koyan gerçekten destek veren ve bu güzel geceyi hazırlayan Buca Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bugün son dakikaya kadar bizlerle birlikteydi fakat haklı gerekçeyle buraya katılamadı. TBMM meclis üyelerini İzmir’de değil Türkiye’de ses getirecek bir STK haline getirdik. 1997 yılında kurduğumuz Konak Belediye Meclis üyeleri derneğimizi geldi ve 2014 yılında biz bunu meclis üyeleri birliği haline getirdik ve 2016 yılında da Türkiye genelinde 16 ilimizdeki yerel yönetim dernekleriyle Türkiye meclis üyeleri birliğini İzmir’e genel merkez olarak taşıyacağız. Haziran ayında da bunun kurultayını yapacağız. Bu birliğimizin içinde Belediye Başkanlarımız var, milletvekillerimiz var, 13 tane de oda başkanlarımız var. Biz bu yapının içine eski değil geçmiş dönemde görev yapmış arkadaşlarımızı bu birliğe alıyoruz. Çünkü mevcut meclis üyelerimiz siyasi grupları ile hareket ettiği için içimize alamıyoruz. Birde görev yaparken şaibeye karışmış meclis üyelerini içimize almak istemiyoruz. Bu anlamda çok hassas davranıyoruz” dedi.

Çakmur’un yol arkadaşları

Plaket töreninde 1971 yılında Yüksel Çakmur’un Buca Belediye Başkanlığı esnasında belediye meclis üyeliği yapanlar da Çakmur’un elinden plaketlerini aldı. Çakmur, plaket takdimi esnasında yaptığı konuşmasında cumhuriyete ve Türkiye’ye sahip çıkma vurgusu yaptı. Gecenin sonunda salondaki tüm konuklar Mikrop Hikmet’le “Eski Dostlar” şarkısını söyledi.