İzmir’de o belediye başkanı da ‘değişim’ dedi

İzmir’de o belediye başkanı da ‘değişim’ dedi

İzmir Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, “Genel Merkez yapılanmasından aşağıya doğru değişmesi gereken çok yapı var. Yapısal ve köklü bir “değişim” başarı için kaçınılmaz bir zorunluluk. Kapsayıcı bir restorasyon sürecini başlatmalıyız” dedi.

Özgür TUĞRUL- YURT

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) içinde bulunduğu olağanüstü kurultay tartışmaları ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce lehine değişim talebiyle başlatılan imza toplama hareketi tüm hızıyla sürüyor.

Süreçte 604 imzanın toplandığını öne süren muhalifler ile genel merkez kanadındaki temsilciler birbiriyle zıt açıklamalar imza atıyor.

Partinin en güçlü olduğu illerin başında gelen İzmir’de ise değişim cephesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Genel Başkan eski Yardımcısı, İzmir eski Milletvekili ve İl eski Başkanı Alaattin Yüksel, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Beydağ Belediye Başkanı Süleyman Vasfi Şentürk, Bornova İlçe eski Başkanı Nevzat Kavalar, İl eski Başkanı Asuman Ali Güven, Ödemiş İlçe eski Başkanı Mehmet Birlik gibi önemli isimler yer alıyor.

Görevdeki ilçe başkanları ve belediye başkanlarının büyük çoğunluğu sessizliğini korurken önemli bir bölümü ise Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yana tavır sergiliyor. İl Başkanı Deniz Yücel ise sürecin başından itibaren CHP Lideri’nden yana refleks göstereceğini açıkça ilan etmişti.

YAPISAL VE KÖKLÜ BİR “DEĞİŞİM” BAŞARI İÇİN KAÇINILMAZ BİR ZORUNLULUK

Gelinen noktada Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç de sürece dair fikirlerini paylaştı. Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Gönenç, “CHP yüzyıla yaklaşan öyküsü ile Türkiye Siyasal Tarihinin temel taşıdır ve öyle kalmaya devam edecektir. Değişim taleplerinin de buna verilen yanıtlarında CHP’nin geçmişine yaraşır olgunlukta olması gerekir. Yalnızca Genel Başkanlık ya da parti üst yönetimi ile sınırlı bir “değişim” çözüm değil ayrışma yaratır. Genel Merkez yapılanmasından aşağıya doğru değişmesi gereken çok yapı çok unsur var. Yapısal ve köklü bir “değişim” başarı için kaçınılmaz bir zorunluluk. Üye-delege yapılanmasından örgütlenme biçimine değin kapsayıcı bir restorasyon sürecini başlatmalıyız. Bir buçuk günlük kurultayla değil belki aylar süren katılımcı bir yaklaşımla hazırlanacak çağdaş sosyal demokrat bir parti tüzüğü ile CHP’yi  güçlendirip yeniden umutlanmak ve umut vermek için “değişim” şart” dedi.