Kadınlar Gününe özel  ’’Benim Adım Kadın’’  

Kadınlar Gününe özel  ’’Benim Adım Kadın’’  

Kadın dostu belediyecilik kapsamında fark yaratan belediye olan Avcılar Belediyesi , Barış Manço Kültür Merkezi kursiyerleri tarafından düzenlenen etkinlikte ; Avcılar Kadınlarını bir araya getirdi.

Avcılar Belediyesi kursiyerleri tarafından sahneye konulan ‘’Benim Adım Kadın’’ adlı tiyatral dansın teması dünyadaki kadınların yaşadığı sıkıntılar ve toplumsal cinsiyet eşitliğiydi. Geleneksel ve Modern motifler eşliğinde dans ederek, her yaştan kadının sesi oldular. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü mücadelesi tüm dünyada hakkını savunan kadınlar tarafından kutlanmaya devam ediliyor.
Avcılar Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi Yıldız Kenter Sahnesi’nde gerçekleştirilen gösteriye izleyici olarak katılan Başkan Toprak  ve onun öncülüğünde kurulan  Binbir Çiçek Kadın korosu da  katıldı. 
Avcılar Belediye kursiyerleri hedeflerinin toplumsal cinsiyet eşitliğine dikkat çekerek, kadınların toplumun her alanında eşitliğe ulaşmaları dikkat çekmek için düzenlediklerini belirtti. 
Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak; ‘’Göreve geldiğimizde  kadınlarımız için Kadın ve Aile Müdürlüğünü kuran Türkiye’de ilk ilçeyiz. Bu doğrultuda cinsiyet eşitliği temellerinde sosyal hayata katılmaları ve ekonomik özgürlüklerini kazanmalarına yönelik projeler geliştirerek, kadını mevcut edilgen durumdan  etken pozisyona geçmesi için çalışmalar yürütüyoruz. Evlilik ve Yaşam okulu, Kadın Dayanışma Merkezi , Binbir Çiçek Kadın Korosu, Kadın el emeği pazarı ve Kültür Sanat kurslarımızla birlikte her zaman kadınlarımızın yanındayız. Hiçbir kadınımız kendisini yalnız hissetmesin. Hepinizin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyorum ve bu anlamlı günde bizlere sergiledikleri gösteri için teşekkür ediyorum ’’ ifadelerinde bulundu.