Karabağlar 17 Ağustos’u unutmadı!

Karabağlar 17 Ağustos’u unutmadı!

17 Ağustos 1999 tarihinde tüm ülkeyi yasa boğan Marmara Depremi’ni unutmayan Karabağlar Belediyesi, depremin yıldönümü olan 16 -17 Ağustos tarihleri arasında Karabağlarda iki önemli etkinlik düzenleyecek.

Etkinlikler Karabağlar Belediyesi, AKUT ve İnşaat Mühendisleri Odası ile birlikte düzenlenecek. İlk günkü programda “İzmir ve Deprem Gerçeği” konulu panel gerçekleştirilecek. Panelin  moderatörlüğünü İnşaat Mühendisi Abdullah İncir yaparken, konuşmacı olarak İnşaat Yüksek Mühendisi Atakan Özmen, Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Atilla Uluğ ve AKUT Onursal Başkanı Ali Nasuh Mahruki katılacak. Karabağlar Belediyesi ana hizmet binası konferans salonunda 16 Ağustos Çarşamba günü düzenlenecek etkinlik saat. 14.00’da başlayacak.

İkinci etkinlik Uğur Mumcu Parkı’nda

Panelin ardından ikinci etkinlik Üçyol’da bulunan Uğur Mumcu Parkı’nda 17 Ağustos Perşembe günü 12.00 ve 20.00 saatleri arasında düzenlenecek. Park alanında Karabağlar Belediyesi, İnşaat Mühendisleri Odası, AKUT, AFAD, İBB İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Kızılay ile Çevre Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğü “Deprem Bilgilendirme Stantları” kurarak halkı bir kez daha bilinçlendirecek. Ayrıca alanda deprem sonrasında kurtarma çalışmalarında kullanılan teçhizatlar da sergilenecek.

Başkan Selvitopu tüm vatandaşları davet etti

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise ülkemizin deprem kuşağında yer aldığını ifade ederek, hem 17 Ağustos’ta yaşanan Marmara Depremini bir kez daha gündeme getirmek hem de deprem ile ilgili halkı bilinçlendirmek amacıyla düzenlenecek olan  panel ve deprem bilgilendirme stantlarına tüm vatandaşları davet etti.