Karabağlar  5 yıldızlı salona kavuştu

Karabağlar  5 yıldızlı salona kavuştu

Karabağlar Belediyesi tarafından yaptırılan ve 5 yıldızlı özelliklere sahip çok amaçlı salon hizmete açıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Mahir Polat, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, MHP Karabağlar İlçe Başkanı İbrahim Uğur, Karabağlar Belediyesi meclis üyeleri, Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Bedriye Tunçsiper, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşların da katılımıyla gerçekleşen açılış renkli görüntülere sahne oldu. 535 metrekare alana inşa edilen, 320 koltuklu muhteşem tesis; sahne, kulis, sanatçı odaları, projeksiyon bölümleriyle Karabağlar'a ve İzmir'e hizmet edecek. 

Karabağlar Belediyesi Konferans Salonu’nun  açılışında konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, ilçede hizmetlerin geçekleştirilmesinde her zaman maddi ve manevi destek veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na teşekkür etti. Başkan Selvitopu bundan sonraki projelerde de bu desteğin süreceğine inandığını da dile getirerek, “Karabağlar hizmete susamış genç bir belediye. Kentlerin sağlıklı gelişmesi, öncelikle planlamaya bağlıdır. Bu anlayışla yola çıkarak Büyükşehir Belediyesi’nin teknik elemanlarıyla yapılan çalışmalarda da bir hayli yol kat ettik. Bu yıl sonunda ya da 2018’in başlarında, eksik kalan bölgelerin planlama çalışmaları da bitmiş olacak" diye konuştu. 

İzmir'deki kentsel dönüşümün ilk defa Karabağlar’da başlamasından son derece memnun olduklarını da vurgulayan Başkan Selvitopu, "Bu çalışmalar hem hızlı bir biçimde hem de İzmir’e ve Türkiye’ye örnek olacak bir biçimde yürütülüyor. Karabağlar’ın hızla gelişip dönüştüğünü hep birlikte göreceğiz. Amacımız Karabağlar’ı İzmir’in gelişmiş modern bir ilçesi haline getirmek” dedi.

Devredilmesini doğru bulmuyoruz

Karabağlar’da Hazine'ye ait 87 bin hektarlık alanın TOKİ’ye devredildiğinin altını çizen Selvitopu, bu duruma da tepki göstererek bunu doğru bulmadığını, çünkü Karabağlarda yeni konuta ihtiyaç olmadığını söyledi.

Selvitopu,  “Karabağlar’da yapılan kentsel dönüşüm projeleri ve yapılan planlama çalışmaları, konut ihtiyacını fazlasıyla giderecek biçimde. Böyle bir arazinin konut amaçlı olarak TOKİ’ye devredilmesi yerine Karabağlar’da kurulmuş olan Demokrasi Üniversitesi'ne tahsis edilirse, ilçemizde böyle bir üniversite kampusumuzun gelişmesine olanak sağlanırsa; gelişmemize, dönüşmemize ve modernleşmemize büyük katkı olur. Bu arazi umarız yerel idareye ve üniversitemize verilir. Karabağlar’a bu olanağı tanıyın.” Diye konuştu. 

Yerel kalkınmada İzmir modeli

Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da “2004'ten 2017'ye Yerel Kalkınmada İzmir Modeli” başlıklı toplantıda “yerelde kalkınma” adına yaptığı önemli yatırım ve projeleri masaya yatırdı. Başkan Kocaoğlu  13 yıl önce başladıkları yolculukta nasıl bir yol haritası izlediklerini dinleyicilere örneklerle anlattı.
  
Daha önce ağır bir borç yükü altında olan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bugün uluslararası değerlendirme kuruluşlarından en yüksek notları aldığını ve Türkiye'de itibarı en yüksek kurumlar arasında bulunduğunu vurgulayan Kocaoğlu, "Fitch ve Moddys’e değerlendirmeler yaptırıyoruz ve her ikisinde de kredi notumuz AAA. Bu son derece sevindirici bir şey. Ama buraya gelmek kadar sürdürülmesi de çok önemli bir şey. Hatta bu noktada kalabilmek, belki çıkmaktan daha da önemli. Onun için doğru bir finans politikasıyla belediyemizi yönetmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Karabağlar’ın modern tesisi 
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da açılışına katıldığı  tesiste; konferans, panel, söyleşi gibi etkinliklerin yanı sıra konser, tiyatro ve sinema gösterileri de gerçekleştirilebilecek. Çok amaçlı salon, muhteşem ses sistemine de sahip. Söz konusu tesiste yer alan simultane sistem ile eş zamanlı olarak her dilde çeviri ve tercüme yapılabilecek.