Karşıyaka Hamsi Şöleni 10 yaşında

Karşıyaka Hamsi Şöleni 10 yaşında

Karşıyaka Belediyesi’nin desteğiyle Karadeniz Dernekleri Konfederasyonu tarafından düzenlenen Karşıyaka Hamsi Şöleni, 21-25 Aralık’ta gerçekleşecek.Bostanlı Pazaryeri’nde ziyaretçilerini ağırlayacak şölende, Pazar günü ücretsiz hamsi ikramı da yapılacak.

Bu yıl 10’uncu kez kapılarını açmaya hazırlanan Hamsi Şöleni, Karşıyaka’da Karadeniz rüzgarları estirecek. Karadeniz Dernekleri Konfederasyonu (KADEKON) tarafından, Karşıyaka Belediyesi’nin desteği ve İZFAR Organizasyon’un işbirliğiyle düzenlenen etkinlik, 21 Aralık Perşembe günü Bostanlı Pazaryeri’nde başlayacak.

5 GÜN SÜRECEK

5 gün sürecek şölende, hamsi ve yöresel tatların yanı sıra hediyelik ürünler de ziyaretçilerle buluşacak. Şölen kapsamında çeşitli organizasyon ve etkinlikler düzenlenecek. 24 Aralık Pazar günü ziyaretçilere ücretsiz hamsi ikramı yapılacak. İkramların yanı sıra Karadeniz dansları ve konserler de şölene renk katacak.

BİRLİK VE BERABERLİK İÇİN

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Her yıl yoğun katılımla gerçekleştirdiğimiz bu şölen; insanlarımızın birbirinden ayrıştırıldığı, ortak değerlerimizin yok edilmeye çalışıldığı günümüzde, birlik ve beraberlik mesajı vermek için de oldukça önemli. Sadece Karadenizlileri değil, tüm İzmirlileri bu coşkuya ortak olmaya çağırıyoruz” dedi.