Mühendis enkaz altında kaldı ve bulunamıyor

Mühendis enkaz altında kaldı ve bulunamıyor

Gaziantep’te bir cami kubbesinin inşaatı için kurulan iskele çöküyor, mühendis altında kalıyor ve o mühendis 21 saattir bulunamıyor.

Akkent Mahallesi’nde bittiğinde Türkiye'nin en büyük 2'nci camisi olacak caminin kubbesine beton dökmek için kurulan iskele dün öğlen saatlerinde büyük bir gürültü ile çöktü. Göçük sırasında inşaat alanında olan mühendis Korkut Küçükcan enkaz altında kaldı. İnşatta çalışan işçilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye, AFAD, UMKE ve polis ekibi sevk edildi. Hızla arama kurtarmaya başlayan ekipler sabahın ilk ışıklarına kadar çalışmalarını sürdürdü. Enkaz altındaki Küçükcan’ı bulmak için başlatılan çalışma gece boyunca sürdü. Yaklaşık 250 kişilik arama kurtarma çalışmalarında 21 saatin sonunda hala daha Küçükcan’dan haber alınamadı.

VALİLİK AÇIKLAMADA BULUNDU

Gaziantep Valiliği’nin açıklaması ise şöyle oldu: "Gaziantep ili Şahinbey ilçesi Akkent Mahallesinde uzun süre önce yapımı başlatılan ve 7 yıldır herhangi bir faaliyet gerçekleşmeyen cami inşaatının içerisindeki ahşap iskelede göçük meydana gelmiştir. 14 Kasım 2019 Perşembe günü (dün) 15.42’de meydana gelen olay sırasında inşaata inceleme amacıyla giren özel bir firma çalışanı İnşaat Mühendisi Korkut Küçükcan’ın göçen iskelelerin altında kaldığı belirlenmiştir. Olayın esnasında cami yakınında bulunan 2 kişi de çıkan seslerin ardından panikle kaçmaya çalışırken düşerek hafif şekilde yaralanmıştır. Vatandaşların ihbarıyla olay yerine, polis, AFAD, ilkyardım, belediye, itfaiye ve kurtarma ekipleri sevk edilmiştir. Olay yerinde çalışmalarını aralıksız sürdüren 250 kişilik ekip İnşaat Mühendisi Korkut Küçükcan’ın bulunduğu tahmin edilen yerdeki ahşap iskeleleri keserek şahsa ulaşma çalışmalarını sürdürürken göçüğün büyük olması nedeniyle Korkut Küçükcan’a henüz ulaşılamamıştır."